Вести

ВУЈОВИЋ: ПОПРАВЉАМО КВАЛИТЕТ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Морамо да постигнемо европски стандар покривености канализационом мрежом, а то је предуслов за изградњу постројења за прераду отпадних вода, рекла је министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић, за ТВ Пинк.

Министарка Вујовић рекла је да се у овом тренутку ради канализациона мрежа у Бољевцу, као и на Копаонику, у Нишу и Пећинцима. Истиче да се у овом тренутку ради око 100 километара канализационе мреже.

"Оно што је још важније, до краја године ћемо започети још радова у многим градовима. Морамо да постигнемо европски стандар покривености канализационом мрежом, а то је предуслов за изградњу постројења за прераду отпадних вода", рекла је министарка Вујовић.

Како је рекла министарка, то је неопходно како би она могла да ради у свом пуном капацитету и како би грађани могли да се прикључе.

"Подижемо стандард и поправљамо квалитет животне средине, крећемо и ускоро са изградњом постројења за прераду отпадних вода", рекла је министарка Вујовић.

Министарка Вујовић рекла је да је много важно да се прича о томе и да се подиже свест свакога од нас. Додаје да постоји више депонија, дивље, које праве грађани, као и старе несанитарне депоније у градовима.

"Радимо паралелно на отклањању и једних и других. Важно је да напоменемо да смо уложили велике напоре у изградњу регионалних центара. У изградњи је највећи регионални центар који ће обухватати 15 општина и преко 1.000 становника и налази се на Убу", рекла је министарка Вујовић.

Како је рекла министарка, потребно је пуно средстава како би се покрили сви региони.

"У овом тренутку је најважнији "Каленић" регионална депонија на Убу, а затим крећемо и на друге", рекла је министарка Вујовић.

 

 

Извор: ТВ Пинк