Вести

ВУЧИЋ: ЗА РУДНУ ГЛАВУ ИЗДВОЈЕНО ВИШЕ НЕГО ЗА 70 ГОДИНА

Нови погон компаније Јумко, у коме је запослено 80 жена са територије општине Мајданпек, отворен је у Рудној Глави у присуству председника Србије Александра Вучића.

Вучић је током обиласка круга фабрике приметио да у Рудној Глави сада живи свега нешто више од 2.000 становника, док је 1961. године било око 3.200 радника.

Председник је указао да су поред фабрика важни и путеви и истакао да се ради пут Кладово - Доњи Милановац.

Додао је да ће тај крај имати сређене путеве као у Швајцарској.

Вучић је директора Путева Србије Зорана Дробњака питао када ће бити урађен пут Клокочевац - Поречки мост и други локални путеви.

Председник је том приликом разговарао са представницима Зиђина и питао их када ће бити отворен рудник Чукару Пеки код Бора и поручио им да треба више да пораде на еколошкој заштити.

Напоменуо је да је Зиђин ове године међу највећим извозницима Србије и замолио их да подигну плате радницима.

Представник кинеске компаније је рекао Вучићу да ће до краја године просечна плата у Зиђину бити 98.000 динара, као и да ће у Мајданпеку запослити још 100 људи.

 

За Рудну Главу издвојено више него за 70 година

Вучић је поручио да је испуњено обећање, које је дао житељима Рудне Главе, да ће до Видовдана имати фабрику, наводећи да је много урађено у претходна два и по месеца у том крају.

"Више смо уложили у Рудну Главу, него у претходних 70 година", рекао је Вучић обраћајући се житељима тог места код Мајданпека, где данас присуствује отварању Јумкове фабрике.

Вучић је приметио да је урађен и локални пут којим је данас дошао, а који, како је рекао, личи на путеве у најразвијенијим деловима западне Европе, Швајцарској, Аустрији, где, иначе, раде многи из овог дела Србије.

"Биће урађен и пут Рудна Глава - Клокочевац, од 11 км, све до Доњег Милановца радимо. Дунавска магистрала ће да вам буде као нова, а од Милановца и Голупца ка Великом Градишту, Пожаревцу, Београду са брзом саобраћајницом", рекао је председник.

Указао је да су то огромне промене.

"Тада смо обећали фабрику за два и по месеца захвалан сам Јумку и свима који су вредно радили да данас, пред Видовдан, можемо да отворимо погон. Остаје да урадимо водовод", рекао је Вучић.

Додао је да су му пренели да је потребан и вртић, истичући да то има смисла ако будемо имали деце.

"Ако будемо видели да имамо више деце, да имате будућност, онда вам обећавам и вртић", рекао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк