Вести

ВУЧИЋ: У КНИЋУ ДУПЛИРАН БРОЈ БЕБА, НАЈЛЕПША ВЕСТ

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је Кнић и обишао реконструисану Основну школу "Вук Караџић" која је основана 1842. године.

Председника су у дворишту школе дочекали бројни грађани Кнића, деца у народној ношњи и са заставицима Србије, као и са транспарентима захвалности за све што је учињено за ову општину у претходном периоду.

Вучић је током обиласка школе рекао да су представници локалне власти у Книћу тражили средства за пројекте, водовод, путеве и друге, од чак 30 милиона евра.

Том приликом је сазнао да је у Книћу дуплиран број новорођене деце, пошто је 2016. године њихов број био 62, а сада 120 беба.

"Решићемо вам и те пројекте. Ово је најлепша вест и много сам срећан због тога", рекао је Вучић.

 

Мафији ћемо одсећи главу и показати да је држава јача

Вучић је указао, у обраћању грађанима Кнића, да ће Србија бити под великим притиском у наредном периоду, споља због Косова и Метохије и Републике Српске, а унутра због мафије која је дигла главу.

"Србија ће бити под великим притисцима како споља због Косова и Републике Српске, тако и изнутра јер је мафија дигла главу помислећи да може да управља државом. Мафији ћемо одсећи главу и показати да је држава јача", поручио је Вучић.

Вучић је рекао грађанима да је чуо нешто најлепше што није чуо у другим местима, а то је да је у поређењу са 2016. годином у Книћу удвостручен број новорођених.

"Срећан сам због тога и молим да тако наставите", нагласио је Вучић.

Најавио је улагање огромног новца у изградњу велелепне спортске хале, која ће имати 500 места, а у којој ће ђаци средње и основне школе моћи да се баве спортом. Према његовим речима ради се о инвестицији од око 5,3 милиона евра.

Такође је, како је пренео, договорено да се у Кнић уложи 147 милиона динара у водовод како би се решило питање снабдевања водом, и радиће се и канализација.

Што се Шумадијске академије тиче, рекао је, све што буду тражили Книћани, добиће. Међутим, додао је да највећи број људи засигурно интересују путеви, те је пренео да је за 12 месеци одређено 110 милиона динара за изградњу локалних путева.

"Све правце које је председник општине Срећко Илић тражио биће урађено", поручио је Вучић.

Најавио је да ће од 1. новембра кренути изградња обилазнице око Крагујевца која Книћанима значи пуно.

Такође биће, додаје, рађен пут Вучковице, спајање до Мрчајеваца, наставак брзе саобраћајнице која спаја са Коридором 11.

"Ако све ово остваримо, а почећемо одмах, рачунајући и реновирање школе, то ће бити већа улагања него што су била у протеклих шест деценија", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да су грађани Србије заслужни за то јер Србија данас боље стоји, има више новца и могућности.

"Помозите да имамо много деце, да вреди шта радимо. Ти путеви остају њима", нагласио је Вучић.

Вучић је оценио да ће, када све буде урађено, Кнић личити на лепо швајцарско или аустријско место.

Изразио је наду да ће Книћани који су отишли у иностранство да се врате и оно што су научили и зарадили уложити у Кнић и срце Шумадије.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк