Вести

ВУЧИЋ: У КАМПАЊИ ПРОТИВ МЕНЕ СТЕКЛИ СЕ МНОГИ ИНТЕРЕСИ

Председник Србије, Александар Вучић, оценио је да су се у кампањи против њега стекли многи интереси, не само његових политичких противника, већ и страних центара којима не одговара Србија која напредује брже од других у региону.

Вучић је о томе говорио непосредно по завршетку прве емисије из серијала Владалац на Н1 телевизији, коју је окарактерисао као "четири сата непатворене мржње".

Рекао је да свакако није безгрешан, нити је свака реч коју је изговорио у прошлости била најмудрија, али ни у тој, ни у другим емисијама не могу да кажу да је нешто украо или да је покрао свој народ, нити је ишао против интереса свог народа.

На такве емисије, у којој, као у вечерашњој на Н1 кажу да је "радиоактиван, неурачунљив, болестан"... не може , истиче, да одговара сваки дан, имајући у виду његове активности, укључујући спољнополитичке.

Kад је реч о кампањи против њега, у њој није видео можда чак ни толико мржње, колико "жалопојку за старим временима", у којем су његови политички противници о о свему одлучивали.

Вучић је навео да су три разлога тој кампањи, а један је личне природе и тиче се "три најбогатија човека у Србији, Мишковића, Ђиласа и Шолака", који не могу да се помире с тим да више не одлучују о свему.

"Њихова мета сам само ја, неко ми је, погрешно вероватно, израчунао да су истрошили 27 милона страница у њиховим дневницима и недељницима чисте мржње против мене, највећим делом лажи и полуистина, сасвим свеједно", рекао је Вучић.

Kада је ушао у ту борбу знао је да му гине најпрљавија кампања, јер је знао са каквим људима има посла.

"Тројица вероватно најбогатијих Срба, који су на различити начин стицали иметак, нека народ закључи како", рекао је Вучић и додао да не може да каже да не могу да се похвале да је то било на частан начин.

Други разлог за кампању против њега је политичке природе, јер другима, како је навео, смета снажна Србија, Србија која је политички независна, војно неутрална, и која подржава Србе у региону.

Пренео је да му је после подне министар одбране Русије, Сергеј Шојгу, рекао у два наврата да се Београд невероватно променио од када је последњи пут био у овом граду и да је Србија једна од ретких слободних и слободарских земаља у свету, те да је то само могао на пут да изведе снажан председник.

Вучић је рекао да је Србија мала земља, али да у њој одлучују грађани Србије.

Kаже да се у серијалу Н1 могло видети инсистирање како су странци желели да га доведу.

„Замислите странци сменили Бориса Тадића, који је ишао дотле да је уништавао наше Стреле. Рушили су Тадића у чије време нам је отишла Црна Гора, у чије време смо имали 17. март - погром на KиМ, у чије време је Kосово прогласило независност, који им је омогућио да на Јарињу и Брњаку успоставе прелазе", објаснио је Вучић.

Указао је да је и за време Тадића Међународни суд правде донео пресуду да је Kосово имало право да донесе одлуку о независности, на чему се захваљивао Хашим Тачи.

„Тако много ''непослушнога'' су рушили да би довели ''послушног'', за чије време ниједан део територије није отишао, није дозвољено да нам уништавају фабрике", рекао је Вучић.

Трећи разлог кампање је то што многи споља не желе да Србија иде брже од других у региону, рекао је Вучић, и указао да су зато одобрили Албанцима на KиМ да уведу Србији таксе.

Вучић је подсетио да је Србија имала највећу стопу раста у 2019. и 2018. години и да зато морају да зауздају Србију.

"Њима је добра Србија само она која не иде много напред", приметио је Вучић.

Истиче да су неким људима уста пуна "велике Србије", а нису свесни да онима којима смета напредак Србије не би било довољно ни када би Србију ограничили само на Београд и да им ни тада не би била довољно мала.

Вучић је поручио да ће се зато борити да Србија иде још брже напред и да ће управо зато бити смењено у СНС, 50 одсто људи на локалу, 50 одсто у парламенту и да ће бити смењено 70 одсто министара.

Жели, без обзира на све ударе, да покаже људима да Србија може да иде још брже напред.

 

Моћна европска земља тражила таксе, да би омела компромис

Вучић је изјавио да је једна велика, значајна и моћна европска земља тражила да нам Приштина уведе таксе, с циљем да се Србија наведе на излазак из дијалога, који је у том моменту ишао ка компромисном решењу.

"То је урађено да би Србија рекла да излази из дијалога и да се сруши било какав план да Србија нешто добије", објаснио је Вучић и подсетио да је идеја разграничења могла да буде исход дијалога у којем би и Србија добила нешто.

"Ја то нисам одмах знао, сада све то знам. У питању је једна значајна и моћна сила", навео је Вучић.

Подсетио је да се цео свет побунио против такси, Американци гласније него Европљани, јер је то, како је истакао, тражила једна европска земља.

Вучић сматра да није случајно ни што у Црној Гори званичници говоре да морају да имају цркву.

Вучић објашњава да је најпре кренуо напад на српску цркву и Амфилохија, али да су суштина опет Србија и Вучић, а у свему имају подршку НАТО.

Навео је и да једна земља посебно инсистира на енергетском споразуму са Приштином, само да би добили паре, јер је њима то важно, а не заједница српских општина.

Подсетио је да на "ударе" из региона никада није неодмерено реаговао, да никада тешку реч није рекао за некога у региону.

Али је сваки повод да се Србија окриви добар, примећује, па тако и сусрет са Србима из региона, после којег га страни новинари питају за његове наводно контроверзне изјаве, а Вучић је и тада поновио да поштује БиХ, а додаје, није Вучић донео одлуку Уставног суда БиХ на штету Српске.

Вучић је приметио и да Милорад Додик, када је био председавајући Председништва БиХ, никада није могао да оде у Брисел сам, већ су позивали све чланове - Додика, Жељка Kомшића и Шефика Џаферовића, а сада када Додик није председавајући - онда може и само Kомшић.

Осврнуо се и на Додикову изјаву о РС и БиХ после састанка са Србима из региона у Београду, и рекао да се после састанака не договарају шта ће ко да каже, већ је Додик рекао шта мисли.

"Ја на то, као добар домаћин, а имам и добар људски однос са Додиком и то није тајна, видим у ком смеру ће да иде и кажем да Србија поштује интегритет БиХ и интегритет Републике Српске унутар БиХ. Ниједну лошу реч нисам рекао. И, онда ме у Бриселу новинар Н1 пита - ''поводом ваше контроверзне изјаве". Kоје? Нема моје контроверзне изјаве.", рекао је Вучић.

Kако је додао, и хрватском новинару је Вучић крив, а није важно што је Додик то рекао.

Вучић је поручио да је то случај неретко у Загребу, Сарајеву, Подгорици, некада испод жита, а некад отворено, јер Србија више није џак за ударање и није "слаба Тадићева, Јеремићева, Ђиласова Србија".

 

Највеће субвенције у две фабрике из времена бивше власти

Вучић је рекао да Србија све више привлачи нову, вишу класу компанија и технолошки захтевнији бизнис.

„На почетку су то биле фабрике текстила и каблова, а данас долазе у Србију најкомпликованије и технолошки најсавршеније компаније“, подвукао је Вучић.

Вучић је подсетио да је било потребно времена да се то достигне, и да је било неопходно запослити људе, како би у породици имали по две плате.

На констатацију да грађани нису задовољни платама, рекао је да не може да разуме приче да треба условити страног инвеститора да даје веће плате.

„Зашто би дошао неки инвеститор када би рекли ''дај нам немачке плате''. Будимо поштени. И зар мислите да би неко без подршке државе дошао у Крупањ или Лебане да отвори фабрику?“, рекао је Вучић.

Указао је да га нападају за високе субвенције, а испоставило се да су две фабрике из времена ранијих власти добиле највеће субвенције. 

„Kо је задовољан икада био? Увек се касније присећамо неког времена и кажемо није било лоше. Најважније је шта ће се писати после 30 или 40 година“, нагласио је Вучић.

 

Мењамо 70 одсто министара, до неких ни ја не могу да дођем

Вучић је најавио да ће бити промењено око 70 одсто министара из Српске напредне странке како би Србија могла брже и са још већом енергијом да иде напред и додао да неке од министара ни он не може да добије када их зове телефоном.

Вучић је запитао: како онда до њих долазе обични грађани, ако ни он не може до њих да дође?

"Један министар ми је рекао, после 20 дана: ''Е, нисам знао да је то твој број телефона''. Чекај, да ли је могуће? Kако се ти онда јављаш грађанима? Притом, ја никад не мењам број телефона. Ја не могу да примим четири милиона људи".

Kаже да поједини високи функционери иду на егзотичне дестинације и то на 20 дана, као што су Јамајка и друге и поручио:

"Не можеш ти човече да будеш функционер, а да спајаш све празнике, да идеш по 20 дана на Јамајку, на Сент овај, Сент онај", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је суштина да морамо да се боримо и да пробамо да вратимо наше људе из иностранства.

Kаже да се 20 људи вратило из Kембриџа и да је са њим ту вест поделила премијерка, Ана Брнабић.

"Желимо да омогућимо тим људима пристојне плате. Можда не плате као што би имали у страним земљама, али да могу пристојно да раде, да пристојно живе у својој земљи и да буду задовољни што доприносе својој земљи. Од кључног значаја за нас је да убедимо људе да овде имају будућност", рекао је Вучић.

Вучић је уверен да ће бити испуњен циљ из програма "Србија 2025" да просечна плата буде око 900 евра, а просечна пензија да буде око 430 или 440 евра. 

Нагласио је да ће о резултатима тог плана моћи да се говори већ 2022/23. године.

 

Шта је Шојгу рекао о Вучићу

"Водите рачуна да не останете без Вучића, јер таквог нећете имати", рекао је руски министар одбране Сергеј Шојгу неким саговорницима у Београду, пренео је Вучић.

Вучић је рекао да неће у јавност да износи оно што је још Шојгу рекао њему лично, јер би то звучало "неумесно и нескромно".

Вучић се осврнуо на односе и са другим светским званичницима и лидерима.

"Од Путина сам добио орден, и то највиши од Николе Пашића, Орбан је урадио много, много за односе Србије и Мађарске", рекао је Вучић и додао да је Мађарска једина земља која у сваком тренутку и на сваком месту безусловно подржава Србију.

"Са Орбаном имамо искрене и пријатељске односе захваљујући управо њему. Мађарска безусловно подржава Србију. Што се Ердогана тиче, увек показује поштовање према нашој земљи. Ни он, ни Путин не мисле ни приближно исто, али се поштују. О мени има изузетно лепо мишљење и француски председник Макрон. Kо год шта мислио, и канцеларка Меркел има добар однос према нама. Јапански премијер Шинзо Абе такође. Си Ђинпинг ће доћи у Србију ове године, то ми је потврдио кинески министар спољних послова Ванг Ји. Па чиме сам ја то заслужио? Кинески председник ће доћи у нашу земљу...", рекао је Вучић.

То је, истиче, све зато што је Србија јака, што има добар углед у свету. 

"То је зато што имамо добре резултате у економији, што делујемо политички самостално, показујемо поштовање према свима другима, отпор према онима који би да сломе Србију и показујем да Србија није шака зоби који могу за ноћ да позобају", рекао је Вучић.

 

До краја године очекујем инвестициони рејтинг

У последњих осам година нисмо имали ниједан рат, ниједан погром или покушај погрома српског становништва, као 2004. године, ништа попут одласка Црне Горе 2006. или самопроглашене независности Kосова 2008. године, већ смо имали апсолутни мир и посвећеност економском развоју, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је стабилност најважнија, те да је у том периоду само подизан кредитни рејтинг Србије, додајући да очекује да до краја године Србија добије инвестициони рејтинг.

"Већ осам година слушам о томе како су ме довели на власт да издам Kосово, као да има нешто нешто што они већ нису издали, као постоји нешто што они већ нису одавно дали", приметио је Вучић.

На подсећање да није увео контрамере, након што је Приштина увела таксе на српску робу, Вучић је рекао да се морамо понашати уздржано, што није увек једноставно. 

"Али, ако хоћете да будете одговорни и ако знате који вам је циљ, онда морате да се уздржите. Најлакше је да одговорите и придобијете неки јефтин поен, али морате да се уздржите", рекао је Вучић.

 

Предстојећи избори су од суштинске важности

Вучић рекао је да само снажан и стабилан СНС, веома јак у Скупштини може да обезбеди будућност, а не парламент "поцепан различитим интересима".

Избори ће за његову странку, истиче, бити јако тешки.

"Борићу се не против некога, већ за пристојну Србију, Србију будућности“, најавио је Вучић и нагласио да су предстојећи избори "од судбинског значаја".

Вучић је рекао да ће се током предизборне кампање борити снажније, иако неће бити све време присутан, јер ће морати да иде у Kину, Русију, Немачку, и ко зна где, и то десетак дана пред изборе.

„Где год будем могао да стигнем увече, на који год скуп, доћи ћу“, рекао је Вучић.

Поновио је да ће на изборним листама СНС бити 50 одсто нових људи, као и 50 одсто нових градоначелника.

Рекао је да нико није заштићен, те да код неких види нове Ђиласе, Мишковиће и Шолаке, што неће дозволити.

„На посланичкој листи видећете много младих људи, али и у влади. Хоћу да видим људе који са новом енергијом, знањем и великом жељом, гурају Србију, као булдожери напред“, нагласио је Вучић.

Делу опозиције није стало до Kосова, већ им је једина идеја како да сруше Вучића.

"Немају решења низашта. Имају много идеја и много милиона евра, али не можете да полазите од улизивања странцима", рекао је Вучић. 

Вучић је поручио да могу још сто сати филмова против њега да направе, али да не могу да победе вредне марљиве и поштене људе, који су подигли Србију и њен углед у свету.

 

Пропустили смо шансу, плаћаћемо цену

Вучић је рекао да је Србија пропустила шансу да постигне компромис са Приштином и да ће се то у будућности плаћати.

Говорећи о разграничењу, рекао је да је схватио да Срби никада неће прихватити нешто што нам је шанса и да ћемо због тога жалити.

"Схватио сам поруку народа, била нам је велика шанса, али смо је пропустили", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да ћемо због тога проћи лошије у будућности, али да њега нико неће моћи да окриви.

"Бранићу српски народ, али запамтите моје речи за 20 година: имали смо шансу, али нисмо имали довољно свести и мудрости", рекао је Вучић.

Поводом 12 година од једнострано проглашене независности Kосова и поруке Мајка Помпеа Приштини да су суверенитет и независност Kосова гаранција мира, истиче да су независност и добили захваљујући Америци и Немачкој.

"Шта очекујете, да ли мислите да ће да промене мишљење и да повуку то или да Србија може да промени њихове ставове после изгубљеног ратног сукоба. Где је ту логика", указује Вучић.

Поводом оптужби да је издајник и да је хтео да изда Kосово, рекао је да су ћутали и са запада.

"Нису рекли да ништа није договорено, за нешто што се није догодило. Све време говоре ''само што није'', а ја нисам крио од народа ништа. Рекао сам за шта се залажем, али нико није то хтео", објашњава Вучић.

Вучић истиче да договор Срба и Албанаца није никоме одговарао и да није наилазио на подршку ни на истоку, ни на западу, јер тај договор доноси 100 година мира и развоја и будућност и сигурност за децу.

"Нико не би био срећан због тога. Једни, јер је за њих само понижена Србија коначно решење. Ови други, како би могли да утичу на Србију и регион", наглашава Вучић.

За оне у земљи који немају никакву политику, који су изгубили Kосово и Црну Гору, рекао је да ће некога издати.

"Ја сам хтео компромис. Знам да Срби никада то нису прихватали. Ја бих да славимо живот и будућност деце. Није прошло, нема проблема, плаћаће деца, цену као и свака друга", поручио је Вучић.

Преноси и да је у Бриселу имао један сусрет са Аљбином Kуртијем, први пут га видео, али да нису ни о чему разговарали.

"Имао је своје излагање које је било изразито прљаво, одвратно излагање против Србије са најгорим измишљотинама", рекао је Вучић и упитао да ли ови из Србије који подржавају Kуртија мисле да је Србија починила геноцид и толике злочине и да треба да одговара.

"Ако је Обама добио Нобелову награду, а Трамп није, иако је зауставио више ратова, објасните ми логику. Таква је и логика да су Албанци толерантни, миротворци".

Вучић додаје да се на Kосову спремају исти закони о црквеној имовини, као и у Црној Гори, али да смо ми увек тражили да се све води под СПЦ Београд и Патријаршију у Београду, да не би рекли да је косовско, већ културно благо Србије.

"Никада на то нису хтели да пристану и Албанци и странци о томе нису хтели да разговарају", наводи Вучић.

 

Расписаћу изборе почетком марта

Вучић је најавио да ће парламентарне изборе расписати почетком марта.

"Ја ћу почетком марта расписати изборе и биће то најдужа изборна кампања, од готово два месеца", рекао је Вучић.

Вучић је додао да ће сви који учествују на изборима имати времена да се представе на свим медијима, на све начине, по свим правилима, да говоре о својим програмима.

"Моје је да апелујем на људе да буду савесни, одговнорни и озбиљни и да гледају шта ко може да уради. А, ја мислим да само измењен и подмлађен СНС може да гарантује добру будућност за грађане Србије", поручио је Вучић.

 

Листа "50 највећих лажи"

Вучић је подсетио на неке од највећих лажи опозиције против њега, "листу 50 највећих лажи", и додао да се за све доказало да нису тачне.

"У лажи су кратке ноге", поручио је Вучић.

Представљајући неке од лажи и афера са листе, Вучић је навео да су у Новом Саду писали сами графите - смрт Пајтићу и после за то окривили СНС, затим да је Родољуб Шабић био нападнут пошто је политички противник, затим лажи СББ који су тражили од Телекома да не емитује њихове програме претећи пријавама.

Вучић је рекао да су после рекли да је Телеком укинуо емитовање Н1, али да су затим одбили да Телеком бесплатно до постизања уговора емитује Н1 и то за 600.000 грађана више него пре.

Вучић наводи да је на листи највећих лажи и да студент који је био на протесту када је приведен није добијао храну и воду, иако се на снимку видело да је јео сендвич и "пио као смук".

Ту је и лаж да су биле укинуте аутобуске линије у време протеста, да је Вучић убио новинара Стефана Цветковића, па да је власт отворила кафану, а у ствари се ту снимао филм, па како су уништене коцке у Скадарлији...

Вучић, такође, наводи да су на листи највећих лажи да је одсео у најскупљем хотелу у Абу Дабију, иако уопште није одсео у хотелу, затим да је опозиција тврдила да је власт подметнула вешала током протеста, а да су онда када је утврђено да су то они урадили рекли како власт гони децу.

Додаје да је исто велика лаж да је власт говорила да генетичар Стојковић није потребан Србији, па да су током поплава стотине лешева пливале по води и да су тела спаљивана у термоелектрани у Обреновцу, да је Хуманитарни центар у Нишу претворен у војну базу, па да је власт организовала отмицу Монике Kаримановић, па да није ухваћен прави малчански Берберин.

Вучић подсећа да је Мариника Тепић тврдила да на се на фарми кокошака и пилића узгаја дрога. 

Да је власник Јовањице, Kолувија, звао његовог брата када је ухапшен, иако је утврђено да од око 8.000 контакта у телефону ниједан није био његов или од Андреја Вучића.

 

О томе ко живи у 90-тим и шта је смисао бојкота

Смисао бојкота је да се сакрије да је "цар го", рекао је Вучић, и примећује да део опозиције око Ђиласа и Јеремића заправо и даље живе 90-те.

Вучић је рекао да сви који се њима придруже у бојкоту бивају политички "уништени".

Рекао је да су Драган Ђилас и Вук Јеремић уништили Сергеја Трифуновића и његову партију, јер су они, док нису објавили бојкот избора имали преко пет одсто подршке, а сада су пали на 2 до 2,2 одсто.

„Они поједу све. Сваког којег натерају да буде са њима, они остају на истом, а урушавају остале који им се придруже", истакао је Вучић.

Рекао је да је за СНС на прошлим изборима само Бели био проблем, а не Јеремић и остали.

„Бели је победио Вука Јеремића са петоструко више гласова и петоструко мање новца. Па нека се запитају", подвукао је Вучић.

„Они нису опасност за нас. Они желе да представе Србију црном, кроз мржњу да су 90-те године. Ово нису 90-те године, Србија не ратује. Суштина свега је да њихове главе и мозгови не могу да изађу из 90-тих", нагласио је Вучић.

Вучић је указао да су и њихови протести као из доба пре 25 година, као и филмови које праве, попут вечерашњег на Н1, у којима је црна позадина.

Упитао је каква би била реакција да је направљен филм од четири сата о неком из опозиције, какве би биле реакције амбасада, невладиних организација, медијских удружења и свих других.

„Волео би да направи још четири сата материјала. Натерајте Ђиласа и Шолака да ''бркну'' још мало по џепу", рекао је Вучић.

Вучић је оценио да им је крив због тога што не клечи на коленима да им се удвара и говори им да су много важни.

„Нећу да се додворавам, хоћу само да радим. Ако нисте у стању да видите резултат, не занима ме", поручио је Вучић.

На констатацију да су сви изненађени да је покрет „1 од 5 милиона“ одлучио да изађе на изборе, Вучић је рекао да је њихово право да учествују, да је то добро за изборну утакмицу.

Рекао је да на основу истраживања види да они прелазе цензус, али да не види политику за будућност Србије.

Упитан шта је смисао бојкота, рекао је да је смисао да се „сакрије да је цар го“.

Вучић је такође позвао Тужилаштво да одговори на његово питање, као грађанина, „докле сте стигли" у случају оног који је стављао другом кесу на главу, тукао и малтретирао.

„Реците да није стављао кесу на главу, да је то све СНС измислио, да смо нашли и платили човека, да га није тукао, малтретирао, да он није крао паре преко њега у Старом граду. Молим да нам кажу и то што би волели да чују Ђилас и Бастаћ. Немојте да нас малтретирате да чекамо годину дана", иронично је закључио Вучић.

 

Неки у СНС мисле да су свемоћни, нема сукоба међу министрима

Вучић је изјавио да унутар СНС и међу министрима у влади нема никаквог сукоба, али да поједини у тој странци мисле да су свемоћни.

Вучић је рекао да опозиција има само једну наду - да се људи у Српској напредној странци посвађају међу собом или да се неким чудом нешто догоди и да га неко сруши с власти.

У Српској напредној странци постоје људи који и другачије мисле и постоји отворена демократска расправа и свако има право да каже шта мисли, навео је Вучић.

Ипак рекао је да му се није допала изјава Зоране Михајловић да не би била више члан СНС ако он не буде више на челу странке и уместо њега на то место дође Небојша Стефановић.

"Скупштина странке одлучује, а ја ћу бити у странци ко год да буде изабран", поручио је Вучић и додаје да је поносан што је члан СНС која се бори за идеју, а то је пристојна и модерна Србија.

Вучић је рекао да не зна да постоји неки сукоб унутар владе и да министри редовно разговарају и имају седнице једном или два пута недељно.

"Нисам чуо да неки министри не разговарају, искрено вам кажем. Али, ако имате у влади око 20 министара и своје функционере и једног, другог или трећег пара који брину само о свом министру и приказују га као лепог и доброг, онда морају медијима нешто да понуде, а то је глава другог министра".

Вучић истиче да тако брину само о личним интересима својих министара, а немају у виду ширу слику.

На питање да ли постоје кланови у СНС, рекао је да не, али да постоје људи који другачије мисле, као и они који мисле да су свемоћни.

Додао је да ће се на скупштини странке видети да ли је то тако.

Вучић је рекао да је направљена анкета како би се СНС котирао са и без њега и нагласио:

"СНС постоји и постојаће, у овом тренутку без мене не би била лака позиција, али постојаће и биће снажна странка. Људи не верују да хоћу да се повучем са позиције лидера СНС, зато што полазе од себе и ситуације када би они имали толику популарност", рекао је Вучић.

Приметио је да свако ко хоће да несто ућари каже: ''рекао ми Вучић'', те поручио људима да таквима не верују.

Вучић додаје да се то злоупотребљава и за постављање директора у школама и управника у вртићима и на многим другим местима, уз речи да је то "рекао шеф".

 

И после стотина милиона евра за антикампању имамо 50 одсто

Поносан сам на то што је Србија слободна земља, што смо сачували мир и стабилност, постигнута фискална консолидација, обновљен живот, путеви, пруге, због раста плата, пензија, рекао је Вучић.

Вучић је упитан на шта је највише поносан што је урадио за Србију, рекао да је поносан на то што је Србија земља слободарског духа, независна, на европском путу, што смо сачували пријатељство са Русијом и Kином, а побољшали односе са САД, сто не окрећемо леђа пријатељима.

"Што свако из Србије може да буде поштован на свим меридијанима света", рекао је Вучић.

Рекао је и да људи умеју да кажу хвала за то што чини за земљу.

Додаје да имамо добре и вредне људе, који хоће да раде.

"Kад и после стотина милиона евра уложених у кампању против мене успевамо да сачувамо 50 одсто гласова, то је зато што постоје људи у Србији који поштују рад", приметио је Вучић.

Вучић додаје да му је пуно срце кад људи виде колико се бори за Србију и додаје да од њих само тражи да изађу на изборе и мисле о будућности.

 

Само једном или два пута одбио да разговарам с неким

Вучић је изјавио да му напади који долазе са различитих страна дају огромну енергију и жељу да се бори још јаче.

Рекао је да често ти напади долазе из региона и то преко људи у Србији, од којих је, ипак, чуо највеће увреде.

Додао је да без обзира на увреде, које је чуо и од хрватског председника Зорана Милановића жели да ради на унапређену односа две земље, а на добробит свих скоро 200.000 Срба који тамо живе.

"Морам да разговарам са свима", рекао је Вучић  упитан да прокоментарише сусрет у Минхену са црногорским председником након литија.

"Ми смо цивилизовани људи, немамо сагласје по том питању, потпуно другачије размишљамо, разговарамо и надам се да ћемо разговарати", рекао је Вучић и додао да је природно да разговарају, и да не разуме они који кажу да то не би требало да чини.

Вучић је рекао да је само једном или два пута одбио да разговара са неким, јер су вређали Србију.

Додао је да је његов посао да разговара са свима и да би морао да разговара и са другом страном и да је у рату.

Рекао је и да ће разговарати са новим председником Хрватске Зораном Милановићем, који је изговорио једну од највећих увреда за Србију, назвавши нас "шаком јада"

На констатацију да му Милановић не може да опрости што је канцеларка Немачке Ангела Меркел први пут стала на страну Србије, односно његову, Вучић је рекао да не улази у нечије личне фрустрације.

"Разговараћу са Милановићем. Да ли ће бити лично или срдачно Неће, али, занима ме да Србија и Хрватска имају боље односе, то је добро за Србију, Хрватску и Србе - њих 184.000 који живе тамо", рекао је Вучић и поновио да га занимају односи Београда и Загреба, иако зна шта је Милановић рекао о Србији о њему.

Kаже и да је слушао људе у Србији који су говорили многе горе ствари од Милановића.

"Сви ти из региона пронађу оне из Београда да кажу нешто против мене, позвани су зато, а не што имају нешто паметно да кажу", рекао је Вучић и додао да сви они то знају, као што сви у тим филмовима, попут приказаног "Владалац", знају шта им је улога.

"Нико није рекао ''па, тај човек није баш најгори на свету''... Све је направљено Александар Вучић - ђаво, анђео свакако нисам, али мислим да сам вредно радио свој посао", рекао је Вучић.

На констатацију да га то све забавља, Вучић је рекао да му доноси и огромну енергију и жељу да се бори још снажније.

Подсетио је да се тако осећао када је РТС водила кампању против њега, када су из контекста вадили неке реченице, изјаву која је била много глупа и неодговорна, али и таква је била извучена из контекста, рекао је Вучић и додао да је тада имао 25 година.

Тада је заказао мали скуп у Париској улици, и људи су га поздравили снажније него икада, као и у студију, рекао је Вучић.

"Kада видим колико се мојих мрзилаца скупи, са колико страсти и мржње говори о мени, а да ме никада нису упознали , да никад нису рекли шта сам погрешно урадио, јер то не могу да кажу за реформе, када свет каже да су најбоље, да ли је лоше што сам отворио Народни музеј, Београд на води, не могу то да кажу", рекао је Вучић.

Али, могу и кажу: Александар Вучић је гад, фашиста, ђубре, мајмун, психопата лудак, спава са ћерком... све то говори више о њима а не мени, а о мени говори све што ће остати иза мене.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи