Вести

ВУЧИЋ: ТЕКТОНСКЕ ПРОМЕНЕ ДОГОДИЛЕ СУ СЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да се у недељу на Косову и Метохији није само догодио недвосмислени пораз Аљбина Куртија и његовог режима већ и тектонске промене на Косову и Метохији.

"Ово што се јуче догодило је много више од тога, српски народ је јуче показао да тражи потпуно другачији приступ, пре свега, међународне заједнице, мислим на западне силе - тражи веће поштовање и стварни дијалог, а не наметање решења", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је навео да неће изнети само анализу, како је рекао, некаквих изборних резултата, већ анализу тектонских промена које су се јуче догодиле на Косову и Метохији.

 

Да ли мала излазност Албанаца значи да смо их малтретирали или нешто друго

Председник Вучић изјавио је да је на изборе у четири општине на северу Косова и Метохије изашао значајно мањи број Албанаца него 2021. године и запитао - да ли смо ми то малтретирали Албанце или се то нешто друго догодило.

Председник Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је у бирачки списак од 2023. године уписано 1.345 лица више него пре две године, тачније укупно 45.095 лица.

Како је рекао, на изборе је изашло 13 Срба, при чему је двоје њих рекло да су грешком изашли. 

"Тих 13 је 0,029 процената гласова. Ниједан Србин није изашао у Зубином Потоку, изашли су само Албанци из насеља у овој општини: У Косовској Митровици двоје, Лепосавићу седам и у Звечану четворо", рекао је председник Вучић.

Како је навео, избори су одржани тако што је гласање било распоређено у 13 контејнера и да је на њима учествовало девет албанских и један српски кандидат, која је дошла и отишла са биралишта у пратњи "Куртијеве полиције".

"На бирачком месту у селу Липљан у Звечану, члан бирачког одбора, Албанац појавио се са тетоважом УЧК. То место је посетио и швајцарски амбасадор Томас Кели, ваљда да се покаже како демократски и у миру, захваљујући ангажману приштинских власти то протиче", рекао је председник Вучић.

Додао је да на више бирачких места - чак шест од 13, нико није гласао - два у Зубином Потоку, три у Звечану и једном у Лепосавићу.

"Куртијев кандидат у Косовској Митровици освојио је 519, а 2021. године имао је 1.56 гласова, значи више него дупло мање. Сви контролори били су чланови две породице", рекао је председник Вучић.

Истиче и да ОЕБС и ЕУ нису пратили изборе јер, како је рекао, знају да Срби бојкотују.

"Нису имали времена да обиђу бирачка места из Канцеларије ЕУ и земаља Квинте, ваљда да не би видели неправилности", рекао је председник Вучић.

 

Срби плебисцитарно показали у којој земљи живе и кога неће на северу

Председник Вучић оценио је да су косовски Срби одлуком да не изађу на изборе показали историјску одговорност и нагласио да је 99,7 одсто њих референдумски, плебисцитарно показало у којој земљи живи и кога неће на северу Косова и Метохије.

Уз све то, целом свету су, како је председник навео, послали поруку да суштинског дијалога нема, да не разговарамо и да добијамо наметнуте папире.

"Наш народ јуче је референдумски, плебисцитарно рекао у којој земљи живи, кога неће на северу Косова и Метохије, јер су избори били за четири севернокосовске општине, али су и показали свету да ништа нису разумели, осим чињенице да никада сем себе никога нису хтели да слушају", рекао је председник Вучић на конференцији за новинаре након јучерашњих избора на којима је од укупно уписаних 45.095 Срба у бирачки списак изашло 13, а што је, како је нагласио, показало неколико добрих ствари, али и неколико које су тешке за нас у будућности, а о којима ћемо морати да водимо више рачуна него до сада.

Показали су и, како је нагласио, изборни дебакл Куртија и Квинте, свих оних који су га храбрили и себе лагали да је проблем у Београду и криминалним српским организацијама и да ако им обезбеде довољно полицијско присуство и подршку света, излазност ће бити огромна.

"Надам се да ће неку лекцију научити из тога, јер сам сигуран да ћемо ми мало дубље и суштински успети да сагледамо резултате тог једногласног плебисцитарног опредељења које нема везе са политичким странкама, ни са нама овде већ са јасном и недвосмисленом жељом нашег народа да буде свој на своме и опстане на својим огњиштима и да чува своју Србију", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао ј да су Срби поново показали одлучност.

"Такав проценат 99,7 одсто не постоји нигде, говори да су Срби још одлучнији, не само да неће да учествују у Куртијевим изборима, да им власт није важна, да им је отаџбина много важнија, јасно су упрли прстом да их нико није слушао са Запада, а да их и ми у Београду понекад нисмо довољно разумели у колико тешкој позицији се налазе, јер водећи рачуна о грађанима и Београда и Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Панчева, Зрењанина, Крушевца, некада нисмо имали довољно времена да чујемо њихове проблеме и муке", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је при томе двоје Срба грешком изашло на изборе, јер није имало ТВ па није било информисано, што је 0,029 одсто, а изашло је и 449 Албанаца мање него 2021. године.

Према његовим речима, то је историјски резултат, јер се никада нешто слично није десило на европском тлу од завршетка Другог светског рата.

Буквално нико није изашао, рекао је председник Вучић.

"Избори су показали огромно јединство српског народа, дисциплину и одговорност Срба каква није виђена у савременој историји нашег народа. Срби су се понашали не само национално свесно, савесно и одговорно, већ као веома снажан народ који зна под каквим је притисцима, са кавим се претњама суочава, али и народ који је био спреман да покаже огромну одлучност да се супротстави окупационим гаулајтерима", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да на том нивоу на коме су се Срби изјаснили многи који су се борили за своја права, за своје земље нису могли да ураде тако и тако дисциплиновано.

"Чак и ако се сетите онога што су Албанци урадили пре 30 година, никада тако одговорно и организовано као наш народ, коме то није било својствено, није то урадио", рекао је председник Вучић.

Грађани севера који су тек у послеподневним сатима изашли на улице показали су, како је навео, "ту смо - само за вас не постојимо, јер никада нико није хтео да нас чује".

Поручили су и како је председник навео, "сада видите колико нас је и нико неће да учествује у циркусу који сте организовали".

"Једна од најзначајнијих порука и нама и целом свету могла би да буде да суштински дијалога нема, не разговарамо, добијамо наметнуте папире, који увек морају да иду у прилог Приштини, јер је Квинта та која подржава независно Косово", рекао је председник Вучић и додао да када међународној заједници говорите да се нешто дешава на Косову и Метохији, да се нешто прелама у срцима и главама људи, кажу да је то Вучић наредио.

 

Резултати избора на Косову и Метохији представљају нову политичку реалност

Председник Вучић изјавио је да су резултати избора у четири општине на северу Косова и Метохије нова политичка реалност и оценио да је многи нису разумели.

"Ми ћемо у овој новој реалности морати да се понашамо другачије, а Курти то није разумео. Он мисли да са 400 гласова влада, са 400 гласова људи који и не живе у Митровици", рекао је председник Вучић и додао да ако Курти "буде имао свог гаулајтера, нико не тражи ништа од Срба после тога".

Коментаришући изјаву портпарола ЕУ Петра Стана да је потребно да се убрза дијалог између Срба са севера Косова и Метохије и приштинских власти, председник Вучић рекао је да Срби баш то неће.

"Срби су тражили да их чујете и саслушате. Тражили су да се не шаљу јединице за малтретирање, тражили четири базе на северу. Кад су ставили барикаде, мислили сте да су то докони људи који малтретирају поштене Албанце. Нисте разумели поруку српског народа од јуче. Порука је да се њихов глас чује и да их саслушате", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да су ту поруку разумели "појединци у америчкој администрацији".

Председник Вучић навео је да Срби не желе да се врате у приштинске институције, како би "окупација била што видљивија", и како она не би добила на легитимитету.

"Ја ћу их молити да се врате када формирате Заједницу српских општина и повучете специјалце. Десет година нисте хтели да чујете Србе. Шест година сте нас лагали, зато нисам ни потписао ништа. Тражите да вас подржимо у Савету Европе, е па нећемо", рекао је председник Вучић.

Додао је да Србија мора да води рачуна о свом политичком окружењу и европском путу, како би економски опстала и чувала Србе на Косову и Метохији.

"То је велики и компликован проблем за нас у Београду, али ћемо наредних дана радити на томе на који начин да најбоље заштитимо интересе и вољу Срба исказану на овако моћан и снажан начин Европи и свету", закључио је председник Вучић.

 

Догодио се миран политички устанак српског народа на северу Косова и Метохије

Председник Вучић изјавио је да се јуче на северу Косова и Метохије догодио миран политички устанак српског народа, који више неће да трпи искључиво наметнута решења, зулум, малтретирање и упуцавање, само да би добио похвалну реченицу из Брисела или Вашингтона.

"Плашим се да многи то нису разумели. Нажалост, плашим се да неки ништа нису разумели", рекао је председник Вучић.

Како је навео, на крају се испоставило да ни Албанци нису осетили сигурност коју им је гарантовала косовска полиција, с обзиром на то да су на изборе изашли у малом броју.

"Или им је било тешко да дођу из Швајцарске да гласају за Куртијевог гаулајтера. Изгледа да ни они не верују у ту сигурност", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић поновио је да је на изборе на северу Косова и Метохије изашло 13 Срба, али да је двоје то учинило грешком.

"Дакле, није реалан број 13, него 11, што им додатно смањује проценат излазности", поручио је председник Вучић.

Говорећи о понашању западних званичника, председник Вучић рекао је да су лагали о свему, укључујући и о изборима.

"Овиме сам угрозио политички опстанак, али немам проблем са тим", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да још није донео одлуку да ли ће 2. маја ићи у Брисел, али је навео да ће то вероватно учинити како би саслушао српски управљачки тим.

"Они чекају предлог Владе Косова о Заједници српских општина. Они појма немају. Нису се удостојили ни да прочитају елементарна акта, па да науче како иде тај процес", рекао је председник Вучић и подвукао да се чека да план изнесе српски управљачки тим, а не Влада тзв. Косова.

Истакао је да Заједница српских општина може да се формира само у складу са принципима које је он потписао 2015. године.

"А не да се играте са нама бајки о косовском уставу и свему другом", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић поновио је и да са севера Косова и Метохије треба да се повуку специјалне снаге.

"Нећете? Наставите окупацију. Уживајте у томе, претите, радите шта хоћете, али да нас варате и лажете - не може", рекао је председник Вучић.

Како је навео, Срби сада одједном треба да гласају за нешто, а да Приштина није ништа испунила.

"Ево, нећемо. Не да Вучић. Не да вам диктатор, сам одлучио. Смените диктатора. Ја вам не дам, лажови једни", поручио је председник Вучић.

Истакао је да су избори на северу Косова и Метохије протекли мирно јер су се Срби тако договорили.

"Иначе не бисте могли да уђете на север Косова", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је све само варање, "не би ли Косово стекло пуну независност и не би ли нама замаглили поглед и очи".

 

Сукоб са НАТО нам не треба, али Србија не може да дозволи нова понижења

Председник Вучић рекао је да Србији није потребан сукоб са НАТО, јер тај сукоб не може да добије, али да Србија није у ситуацији да дозволи нове нападе и понижења.

"Оно што је наш закључак, то је да ћемо штитити позицију нашег народа, чувати позицију нашег народа, разумети поруке мирног политичког устанка Срба са севера Косова и Метохије. Поштовати Устав Србије, али оно на чему ћемо инсистирати је стварни дијалог", поручио је председник Вучић и додао да Србија неће прихватити дијалог по принципу "узми или остави".

Председник Вучић рекао је да не очекује да ће на предстојећем разговору у оквиру дијалога Београда и Приштине који би требало да се одржи 2. маја у Бриселу бити донето решење и да ће, како оцењује, само наступити "разводњавање и даље одлагање" имплементације за Заједницу српских општина.

"И ту долазимо до свог лицемерја са којим смо се суочавали у претходном периоду где су нам објашњавали како је потребно да изгледају застори на бирачким местима у централној Србији, ко да добија фреквенцију за телевизију, ко да је не добија, кад и колико дана смем или не смем да се појавим на телевизији пошто је било важно ограничити вољу већине грађана Србије да имају самосталну и независну власт", рекао је председник Вучић и иронично приметио да су "веома инклузивни избори на којима учествује 0,02 одсто Срба".

Додао је да ће сада Приштина наћи "четворо, петоро Срба које плаћа преко невладиних организација", који ће учествовати у органима власти на северу Косова и Метохије.

Председник Вучић нагласио је да је Србији потребан стварни разговор и са Албанцима и са међународном заједницом.

"Потребно нам је да будемо на европском путу, али нам је потребно да имамо стварни дијалог и стварне разговоре и о нашим националним и о нашим државним питањима као што имамо одличне разговоре о економским питањима", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић оценио је и да је тренутна ситуација на Косову и Метохији "само увод у много дубљу кризу".

"Знате ли ко је Браца Николић. Можда је он убица, можда је упуцао Албанску децу, а није. Ухапшен је пре готово годину и по дана и још је у притвору у Подујеву. Некадашњи градоначелник Штрпца. Србин. Ухапшен кажу због малверзација око земљишта на Брезовици. Он је у притвору као да је убио десеторо људи. И још њих четворица или петорица. А онај што је упуцао децу, ено га на слободи", рекао је председник Вучић и упитао да ли је то одраз демократије тзв. Косова.

 

Гласаћемо против тзв. Косова у Савету Европе

Ми ћемо гласати против чланства тзв. Косова у Савету Европе и немојте више да нас лажете и варате, рекао је председник Вучић напомињући да се обраћа онима из Европе и света који мисле да имају право да тумаче ствари онако како хоће, а не онако како пише, да нас лажу и варају.

Председник Вучић захвалио је српском народу на северу Косова и Метохије који је јуче показао да није шака зоби и да их неће понижавати, као и да ће тако и руководство Србије да се понаша.

"Желим да се захвалим српском народу на северу Косова и Метохије зато што је стрпљиво и трпељиво, јер је знао да је то интерес земље, трпео присуство окупационих снага на северу Косова и Метохије, који ниједан камен према њима нису бацили, никога мрко нису погледали, али су силином и снагом воље показали да нису шака зоби и да их неће понижавати. Тако ће и руководство Србије да се понаша", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је и да ће наредних дана бити много важних тема које ће се разматрати.

 

Не очекујем ништа 2. маја, могли су нешто да науче од Тимотија Леса

Председник Вучић изјавио је да ништа не очекује од нове рунде дијалога Београда и Приштине 2. маја у Бриселу, као и да су међународни представници могли нешто да науче од сарадника Центра за геополитику при универзитету Кембриџ Тимотија Леса.

Лес је, у изјави за Танјуг, оценио изборе одржане у четири општине на северу Косова као "квалификовану победу Србије и косовских Срба" који су успешно одржали бојкот привремених приштинских институција, али и вршили притисак на владу у Приштини и њене међународне присталице.

"И да су некада слушали, да су хтели да чују шта говори Лес, могли су нешто да науче, без обзира што нисам увек сагласан са његовим тврдњама. Али су могли да чују паметније ствари од оних са којим су сами излазили у јавност", навео је председник Вучић одговарајући на питање новинара како коментарише изјаву Тимотија Леса.

 

Приштина није разумела поруку Срба, мисли да може да прибегава репресији

Председник Вучић изјавио је да представници привремених институција у Приштини нису разумели поруку Срба послату на изборима на северу Косоа и Метохије у недељу, као и да мисле да могу да прибегавају репресији.

"Видим да нису разумели поруку и да мисле да могу са народом тако што ће да прибегавају репресији и малтретирају и туку и убијају људе. Примили смо к знању", навео је председник Вучић.

Председник Вучић прокоментарисао је њихове изјаве.

"Вљоса Османи каже - залагање Србије да спречи изборе је противно духу последњих споразума у Бриселу. Поново обмањују јавност, Бриселски споразум је потписан још пре 10 година, нигде се не спомињу никакви избори (на северу), измисле то и не читају то. Али оно што пише јесте - фомирање Заједнице српских општина. Десет година нисте формирали Заједницу српских општина, што је предвиђено у тачкама од један до шест, а тачка седам или осам је била за изборе у Бриселском споразуму. Четири пута су Срби учествовали у њиховим изборима, а они и даље нису формирали Заједницу српских општина. Што морате да лажете тек тако, као што ми је Путин наводно наредио да нападнемо Сарајево, Подгорицу, Приштину, лажете колико вам је воља", рекао је председник Вучић.

Осврнуо се и на изјаву премијера привремених институција Аљбина Куртија који је рекао да је била слаба излазност због уцена и застрашивања из Београда и истакао да су тог истог дана и Курти и Свечља говорили да ће поподне бити огромна излазност.

"А изашло је поподне, њих четворо од 12 до 19, а до 12 њих деветоро. То је та појачана излазност у поподневним сатима. Они везе немају шта причају. А онда Свечља каже - нови председници општина неће имати проблема у послу јер ће закон да се спроводи у целој земљи", навео је председник Вучић.

Приметио је иронично да је то сигурно у складу са Повељом УН и Резолуцијом СБ УН 1244.

"Затим Свечља каже - на северу су потешкоће специфичније, али проблема неће бити, сви објекти администрације Косова су у власништву државе. Тачно, али не зна да су у власништву државе Србије. Такође, Свечља каже - нису ничије власништво, нити су субјекти нечијих жеља и да ће неки председници ту нормално функционисати. Њих није срамотно уопште, не стиде се процента изашлих. Кажу - да ми смо окупатори и радујемо се томе што нас нико неће и баш такви хоћемо да управљамо", навео је председник Вучић.

Додао је да је Курти, такође, честитао изабраним председницима и посланицима наводећи да они морају да раде предано и служе без разлике, као и да ће институционални систем и јавне службе моћи да функционишу више и боље за добробит грађана и њихова права.

"Шта после овакве изјаве да очекујете од Срба и од српске државе, шта очекујете од тог народа да уради после овакве изјаве. Шта би било који човек који има мало части после овако нечега урадио", запитао је председник Вучић и додао да види да нису разумели поруку.

 

Наша је предност јер ми бирамо када ће бити крај окупације

Председник Вучић изјавио је да окупацији мора да дође крај, као и да је предност Србије та што она бира када ће бити крај те окупације.

Председник Вучић то је рекао на питање новинара како ће штитити позицију српског народа на Косову и Метохији.

"То је та предност коју имамо, ми бирамо када ће бити крај окупације. Они су ти који окупирају и који су на територији која никада није била њихова. Никада се то није добро завршило по окупатора", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је и да се није чуо са потпредседником Српске листе Миланом Радојичићем, али да ће разговарати са представницима Српске листе и српског народа.

"Битно је да сачувамо мир. Ово је најбоља слика, ово је било као у окупацији од 26 слика - најбоља слика лажне демократије не само приштинске већ и оних који их подржавају. Мислим да је и регион све могао да види. Замислите да нама у централној Србији изађе 3,4 одсто и да кажемо сад ћемо да управљамо четири године. Па они нама оспоравају 50 одсто. Ово показује како изгледа не сумрак већ мрак за демократију, како је све дозвољено. Показало се да су Срби снажан и одговоран народ који зна да штити своје интересе упркос претњама", рекао је председник Вучић.

На питање да ли је разговарао после избора са представницима међународне заједнице и шта се подразумева под стварним дијалогом, председник Вучић рекао је да стварног дијалога нема.

"О каквом дијалогу причамо када нас доживљавају као непријатељску страну. Курти никада није хтео да разговара јер имају само један услов - признање Косова", рекао је председник Вучић.

Додао је да је обавио десетине разговора са представницима међународне заједнице и разменио стотине порука.

"То је мој посао и то радим сваки дан, али не причам о томе", рекао је председник Вучић.

 

Желимо добре односе са Босном и Херцеговином, Сарајево нека каже шта хоће од мене и Србије

Председник Вучић изјавио је да Србија жели добре односе са Бошњацима и Босном и Херцеговином, као и да ћути на многе глупости које долазе из Сарајева гледајући да сачува регионални мир и стабилност на сваки могући начин.

Председник је то рекао на питање да прокоментарише то што су га бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић и министар Аљоша Чампара напали зашто се није побунио на изјаве председника Републике Српске Милорада Додика о једној држави - Србији и Републици Српској.

Председник Вучић нагласио је да постоје два разлога што су га обојица напала, један је што Бошњацима у БиХ не могу да објасне да им је Република Српска проблем и због тога увек мора да постоји већи проблем а то је Србија пошто им је то лакше да оправдају.

"Ако убаците Вучића то је други проблем, рачунају да ћу им одговорити нешто и постаће важнији" навео је председник и додао да грађани треба да обрате пажњу на једну ствар, да се сете колико су пута говорили да се Србија меша у њихове ствари.

"Сада траже да се мешам у унутрашње односе БиХ, да зауставим Додика, шта хоћете од мене, да се мешам или не, не знате ни сами. И сви знате да сам у праву, да ли сте луди да мислите да је мој посао да опомињем некога шта ће да говори, било да сам сагласан са нечим или да нисам. На све ваше глупости ћутим гледајући да чувам регионални мир и стабилност на сваки могући начин", рекао је председник Вучић.

Званичницима у Сарајеву је поручио да ако хоће лоше односе са Србијом то и кажу.

"Ми хоћемо најбоље са БиХ и Бошњацима, ако ви хоћете хоћемо, ако нећете не морате, да улазимо у свађе са вама потпуно нам је бесмислено", рекао је председник Вучић и додао да у Сарајеву треба да донесу одлуку шта желе од њега и Србије, и да је саопште па ће је он поштовати.

Нагласио је да ништа никада није рекао против БиХ и њеног интегритета у последњих 11 или 12 година.

"Желимо добар однос са Бошњацима, најбољи однос, истрпећемо што њихово руководство жели да има лоше односе са Србијом, јер замислите да их питам зар вас није срамота да пуштате све те лажи сваки дан, како сам снајпером гађао по Сарајеву", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је брижан због ситуације у којој се налазимо, одговарајући на питање везано за изјаву бившег функционера ДС Бојана Пајтића да изгледа забринуто због пада рејтинга.

Председник Вучић упитао је Пајтића да ли је видео више истраживања која су спроведена последњих недеља и подсетио да је он тај који је бринуо о рејтингу када је био између четири и шест одсто.

 

Надам се да ће престати да ме лажу, нисам ништа потписао упркос притисцима

Председник Вучић изјавио је да се нада да ће "европски и западни представници" престати са тиме да га лажу и варају, и навео да "ништа није потписао, упркос претњама и притисцима.

Председник Вучић то је рекао на питање новинара на кога се односи када каже да су га "лагали и варали".

"На европске и западне представнике сам мислио. Они су ме лагали и варали, али ја никада нисам прихватио споразум. Ја сам само прихватио концепт, и да смо спремни да радимо на имплементацији споразума до одређених граница. Од првог дана мислим на њих. Надам се да ће прекинути са том праксом. Али, баш зато што сам осетио, зато нисам ни потписао, упркос претњама и притисцима", рекао је председник Вучић.

 

Поносно кажем, ја сам тај који је донео одлуку да се гради Београд на води

Председник Вучић изјавио је да је поносан што је он био тај који је рекао да се почне са изградњом Београда на води и да се поруше "противправно подигнуте уџерице" помоћу којих су "неки правили екстрапрофит" за себе.

"Са поносом вам саопштавам - ја сам био човек који је донео одлуку да се гради Београд на води. Да се руше противправне уџерице. Ја сам тај", рекао је председник Вучић.

На новинарску констатацију да је данас седма годишњица од рушења у Савамали, и на питање ко су "комплетни идиоти" које је поменуо пре седам година, председник Вучић рекао је да су то они који су уџерице срушили ноћу уместо у току дана, и да су то они који нису звали њега да буде ту.

"Комплетни идиоти су они који ме нису послушали да је све то требало да сруше усред бела дана и да мене зову да управљам багерима или булдожерима, да све то порушимо у по бела дана и изградимо најлепши могући град у граду, понос читаве нације. Идиотска је идеја била да то учине током ноћи уместо током дана", рекао је председник Вучић.

"Поносан сам на тај пројекат, променили смо слику Београда и Србије, урадили смо много за нашу земљу и донели смо много новца Београду и Србији. Наставићемо да се боримо за нашу земљу, упркос свима који би да раде против сопствене земље и који постављају препреке", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да му је жао што он и његови политички противници имају различите снове.

"Мој сан је био Београд на води. Жао ми је што су ваши снови противправно подигнуте уџерице, које су служиле да се преко њих богате поједини тајкуни. Увек ћу бити за Србију и против оних који спутавају њен развој", рекао је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк