Вести

ВУЧИЋ: СВЕ ШТО ГРАДИМО ЧИНИ СРБИЈУ ДРУГАЧИЈОМ

Председник Србије Александар Вучић рекао је, након обиласка радова на деоници пута Доњи Милановац-Голубац, да је поносан на све инфраструктурне пројекте, који су урађени и који се раде, јер се тиме пише историја и то је оно што је најважније што остаје грађанима и чини земљу другачијом.

Вучић је са екипом Пинка обишао хеликоптером радове на путевима у источној Србији и приметио да се види другачија слика - сада кроз тај део земље вијугају нови путеви на које се чекало пет деценија.

"Срећан сам када можете тако нешто да радите. Погледајте како изгледа када обележите пут, као у Швајцарској, а иде кроз села која су све само не богата. Овим људима пут значи живот, доноси нову енергију, снагу и жељу да остану на својим огњиштима, да своје рођаке врате овде", рекао је Вучић.

"Исток Србије подижемо као и целу Србију", истакао је Вучић.

Председник је истовремено најавио да ће се следеће године настојати да се обнови речна туристичка линија Нови Сад-Београд-Кладово, јер, додаје, "нема мора какав је Дунав".

"Нема реке са таквим лепотама, тврђавама. Имате Београдску тврђаву, Смедеревску, Рамску, Голубачку, Табула Трајана у Лепенском виру, Казан и најлепшу клисуру у Европи, и онда излазите на Текију, Кладово и Фетислам. То нема нико у Европи. Све смо то обновили или обнављамо", рекао је Вучић.

Вучић је навео да се припремају и многа друга градилишта, уз она на којима се већ ради, а то су, између осталих, припремно градилиште за Фрушкогорски коридор Нови Сад-Рума, Рума-Шабац ауто-пут, а радови на мосту биће готови пре рока.

Подсетио је и да се ради брза саобраћајница Шабац-Лозница, Кузмин-Сремска Рача, Прељина-Пожега, затим се иде на Моравски коридор, где ће се радити две деонице, једна од Чачка до Адрана и Краљева, друга, најважнија, Појате-Крушевац.

Најавио је скори почетак ауто-пута од Ниша, преко Прокупља, Куршумлије, Рудара и Мердара.

Сада би, додаје, требало да крену радови на Дунавском коридору од Пожаревца до Голупца.

Оно што мора да се гради даље, је, рекао је Београд-Зрењанин, Лајковац-Ваљево. "Остају нам после тога Карађорђе из Младеновца и Лазаревца према Аранђеловцу и преко Раче и Деспотовца ка Бору. Остаје северна хоризонтала, која иде преко Бачког Брега-Сомбора-Куле-Врбаса-Србобрана-Бечеја-Кикинде-Такова".

Поред тога следе обилазница око Милановца, Ужица, Чачка, део пута од Вучковице-Груже до Мрчајеваца, те тунел испод Кадињаче, брза саобраћајница Ужице-Кадињача и пут Дуб-Дубци-Бајина Башта", набројао је председник.

То су, како је рекао, ствари које се раде и које мењају Србију, које је чине другачијом.

"Много сам задовољнији данас него пре 3 или 4 године. Данас видим резултате, видим шта смо све постигли, шта смо све направили и шта ће све остати иза нас. То је историја, то је оно што је на крају важно, а не да ли ћете у некој фотељи да седите годину дуже или краће. То је оно за шта живите", нагласио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк