Вести

ВУЧИЋ: СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ПОЈЕФТИНИЋЕ ЈОШ 10 ПРОИЗВОДА

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће следеће недеље појефтинити још најмање 10 важних производа.

"Следеће недеље појефтиниће још десет важних производа. Срећан сам што можемо да помогнемо нашим грађанима", поручио је председник Вучић уз видео поруку поводом почетка акције у оквиру којих је снижена цена 20 основних производа у малопродајним ланцима у Србији.

Председник Вучић је у Палати Србија, заједно са министрима Синишом Малим и Томиславом Момировићем, доручковао сендвич са паризером и другим намирницама које су данас појефтиниле у трговинама широм Србије.

"Важно је за људе да им најавимо да ћемо следеће недеље још најмање 10 производа показати, који ће имати значајно снижење. Желимо да заједнички сузбијамо инфлацију баш сада када значајно повећавамо плате и пензије и желимо да покажемо бригу према обичним људима, али и да људи разумеју како функционишу измишљотине оних који ништа не раде по цео дан, осим што имају времена да измишљају и вређају друге људе", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је заједно са министрима Малим и Момировићем у Палати Србије, пошто данас ту имају много састанака.

"Претходно су Синиша Мали и Тома Момировић отишли у продавницу и као што смо обећали онима који су то од нас захтевали, није то био наш хир, јер су рекли ваљда то не смемо и нећемо да једемо, купили су пола кила паризера домаће призводње, два литра јогурта, два хлеба Сава, две кесе и мајонез Добро и укупно је цена 585 динара, што се види из фискалног рачуна.

Цена овог паризера је по килограму чак 140 динара јефтинија и веома сам срећан због тога што смо успели то, за нешто што народ воли да једе и нешто на чему смо сви ми одрасли", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да он и данас често једе такав сендвич, посебно у авиону када иде у иностранство и тражи да му направе сендвиче баш од таквог паризера.

"И не радимо ми ово да бисмо ми показали да смо ми обични људи и да живимо као сав нормалан свет, да демантујемо њихове лажи о томе ко су милионери јер сви у Србији знају ко има рачуне у иностранству, а ко те рачуне нити има, нити је икада имао, нити ће икада имати, ово сам урадио због моје идеје, а моји пријатељи су је прихватили због друге ствари, да бисмо показали модус лагања.

А то је да свакога дана измислите нову лаж и није важно колико је претходна лаж била глупа и колико је пута демантована. И ви колико сутра се нећете обазирати више на ту лаж, већ ћете наставити са новим лажима", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да су тако рекли у недељу увече да неће смети да поједу овај паризер.

"Ваљда је лошег квалитета и ваљда је то лоша храна. Мислим да је одлична, када смо рекли да ћемо то да урадимо онда се сва граја подигла и паризер им постаје архетип политичког непријатеља и онда кажу како ми у ствари немамо право да то једемо. Тако је и у свим другим областима - једна лаж другу сустиже.

Можете сваки дан да одговарате и сутра ће бити следећа лаж и тако сваког дана. Једино што може да се упореди су резултати, ниво плата и ниво цена и ниво пензија и свега другог и да се види када су људи боље живели, као и колико је изграђено путева, пруга, болница и школа", навео је председник Вучић.

Ми ћемо наставити са овом акцијом, додао је председник Вучић и нагласио да је важно да људи препознају тај модус операнди - начин и суштину свих лажи које просипа опозиција свакодневно преко својих медија.

На крају, председник Вучић поручио је министрима Малом и Момировићу да им буде пријатан доручак.

 

 

Извор: Танјуг