Вести

ВУЧИЋ: ПРЕДУЗЕЋУ СВЕ МЕРЕ ДА ЗАШТИТИМО НАШ НАРОД И САЧУВАМО СРБИЈУ

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је, коментаришући забрану уласка на Косово и Метохију патријарху српском Порфирију, да ће предузети све мере да заштити српски народ "после наоружавања Албанаца и после подизања њихове борбене готовости".

"Све дајемо од себе да сачувамо мир и стабилност. Нажалост, нас нису хтели да слушају, или их није много ни интересовало да нас чују", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је, поводом забране уласка патријарху Порфирију на Косово и Метохију, нагласио да се то никад у историји није догодило.

"И баш их брига. Бесмислено саопштење, неважно... Али ће и даље да говоре само о српским барикадама које су само знак незадовољства и борбе српског народа да буду своји на своме и ништа више", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је нагласио да, у складу са тим, жели да обавести "да смо у тешкој ситуацији, али да ћемо дати све од себе и да ћемо бринути на сваки начин како да сачувамо мир и стабилност и не само то, како да заштитимо наш народ на северу Косова и Метохије".

"У складу са тим, а после наоружавања Албанаца и после подизања њихове борбене готовости, предузећу све мере да заштитимо наш народ и сачувамо Србију", поручио је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг