Вести

ВУЧИЋ: ПРЕ КРАЈА ГОДИНЕ ОТВАРАМО ПРОИЗВОДНИ ПОГОН У СВРЉИГУ

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће држава помоћи да се нађе инвеститор, страни или домаћи, који ће пре краја године отворити производни погон у Сврљигу.

"Отворићемо један производни погон за 200 до 250 људи", рекао је председник Вучић и додао да већ има идеју за неко домаће предузеће које би могло да отвори фабрику у Сврљигу, уколико не успеју да нађу неког страног инвеститора. Рекао је да ће ту радити, пре свега, млађи мушкарци и жене, како би могли да планирају своју будућност у Сврљигу.

Председник Вучић је, током обиласка дестилерије "Благојевић" на крају посете Зајечарском округу, рекао да ће у Сврљигу бити изграђена и спортска хала, као и да се са тим нешто касни пошто је пројекат имао одређене недостатке.

"Чим решимо питање недостатака, изградићемо спортску халу у Сврљигу. Од посебног значаја је и водоводна мрежа и пуно новца ћемо ту уложити", навео је председник Вучић.

У разговору са мештанима рекао је да ће најстаријима пре краја године значајно бити увећане пензије.

"Покушаћу пре краја године да дођем у Сврљиг и да отворимо производни погон", рекао је председник Вучић и додао да ће то пуно значити за Сврљиг, пошто је то једна од најнеразвијенијих општина.

Али, нама стратешки важна општина у коју ћемо да уложимо новац, додао је председник Вучић.

Председник Вучић је навео да међународне финансијске институције хоће да дају новац Србији за пруге, водовод, канализацију и слично, али неће за путеве, због екологије.

Рекао је да је Србија, ипак, успела да добије од једне међународне финансијске институције 300 милона евра за путеве широм Србије и да је због тога, како је рекао, частио све из Председништва.

Председник Вучић је додао, одговарајући на питања мештана, да ће до августа бити готова реконструкција моста у Петровцу на Млави.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк