Вести

ВУЧИЋ: ПАНЦИР СКУП, АЛИ ИЗУЗЕТНО ВРЕДАН

Србија је једина у региону која има ракетни систем "Панцир С1", одбрамбено оруђе, али оруђе које чини Србију јачом, нашу војну неутралност суштинском и истовремено снажи политичку позицију, истакао је председник Србије, Александар Вучић, и додао да нема сумње да ће Панцир истовремено бити разлог да се повећавају притисци на Србију.

Вучић је, поводом доласка два система "Панцир", од укупно шест, рекао да се ради о скупом, али изузетно вредном оружју.

Рекао је да је то некима само успутна вест, а многи кажу "шта ће нам те скупе машине" и додао да су много скупе, али изузетно вредне.

Вучић је рекао да му је председник Русије, Владимир Путин, саветовао да купи "Панцир", који се показао одличан у стварном сукобу у Сирији.

Пренео је да му је начелник Генералштаба, Милан Мојсиловић, рекао да је Србија данас много јача и захвалио на набавци "Панцира".

"Пронашли смо новац да не угрозимо висину јавног дуга, економски раст, чињеницу да је Србија убедљиво најбоље растућа економија у региону", рекао је Вучић.

Истакао је да је важно што смо показали да можемо да бринемо о својој безбедности и сигурности.

Подсетио је да је, када је постао министар одбране, Србија имала само један МИГ 29 који је могао да лети, и два МИГ 21, која је боље не "дизати" јер су називани "летећим ковчезима", пошто не могу да иду у блиску борбу са било којим борцем пресретачем.

Данас, указао је Вучић, имамо 14 авиона МИГ 29.

"То су скупе машине. Један са опремом кошта око 80 милиона евра. Бугарска је недавно платила осам "Фантома" 16 милијарди евра", навео је Вучић.

Вучић је рекао да је Србија успела да у последњих 5 до 6 година драстично подигне борбену готовост војске.

"Овај против-ваздушни систем је изузетан за гађање дронова који постају суштина ратова у савременом свету".

""Панцир" је делотворан против дронова убица, крстарећих ракета, ниско летећих авиона и хеликоптера", додао је Вучић.

 

Хоџис није непријатељ Србије, али одлуке доносимо суверено

Хоџис није непријатељ Србије, али Србија као суверена и независна земља доноси, по питању наоружавања, одлуке које су у најбољем интересу наше државе, изјавио је Вучић.

Вучић је тако реаговао на изјаву америчког генерала, Фредерика Хоџиса, који је поводом набавке Панцира питао због кога се то Србија наоружава и од кога хоће да се брани.

Вучић је истакао да веома поштује Хоџиса, као изузетно интелигентног и образованог официра, али му је поставио контра-питање: а због чега је САД наоружавала Хрватску и обезбедила им "Kајове" и због чега је Хрватска добила хаубице.

"Задржавамо право за себе као суверена и независна земља да доносимо одлуке које су у најбољем интересу за нас. Хвала на савету, узећемо у обзир његове примедбе и наставићемо да радимо најбоље за нашу земљу", рекао је Вучић.

Додао је да неће ни да прича о томе зашто САД и Турска наоружавају Приштину.

На питање како види ранију изјаву заменика помоћника државног секретара САД, Метјуа Палмера, да би Србија могла да буде на удару америчких санкција због набавке оружја из Русије, Вучић је рекао да Србија није крила набавку ракетног система Панцир и да су се те критике односиле на евентуалну набавку система С400.

"Бесмислено је да нам уводе санкције због Панцира", констатовао је Вучић.

Вучић је рекао да не верује да ће санкције бити уведене, а и ако буду неће се, каже, односити на земљу, можда на људе.

Ипак, даћемо све од себе да се то не догоди, додао је Вучић.

Вучић истиче да би свакако Србија била још јача да није било тих "савета".

"Не постоји чини ми се онај ко не би волео да види Србију или мало је оних који би да виде Србију снажном и јаком или јачом него што је данас. Са друге стране, много је оних који би да Србија буде унижена, мања и неупоредиво слабија и то и у региону и код других.

Вучић је додао да има кривице и са наше стране, али да има и пуно фрустрација и комплекса још од краја Првог светског рата, јер је Србија донела слободу многим јужнословенским народима.

"Зато желе да Србија буде мања и да је представе као фактор који неког угрожава", додао је Вучић.

 

O "ноторним неистинама" из Подгорице

Вучић је изјавио да из Подгорице стижу ноторне неистине на рачун Србије, попут оне да Србија намерава да руши власт у Црној Гори или о континуитету великосрпске политике.

"Ако је то тачно да је Мило Ђукановић рекао за промену власти, то је ноторна неистина. Никада се Србија није мешала у питање избора у Црној Гори, никада нисмо желели да одлучујемо ко ће бити у власти, а ко у опозицији", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да је за њега важније то што је Ђукановић говорио о "деформитету" који постоји у српском национализму и великосрпској политици.

"Нисмо ми спасени многих грешака, али када говорите о деформитету српске националне политике морате да узмете у обзир и синдром оних који су желели одвајање од Србије и да је то подстицало њихов национализам. Један од сепаратизама је био и црногорски", рекао је Вучић.

Вучић је навео да се то дешавало од Секуле Дрљевића, па после Првог светског рата и против српског ослобођења, па до мењања чињеница.

"Увек се говори о томе да се Србија меша и да одлучује, а чињенице су другачије", указао је Вучић.

Неки црногорски национални кругови сматрали су, истиче Вучић, да Србе у Црној Гори треба преводити да буду Црногорци, а сматрали су да су Београд и Србија такође њихови.

Вучић је навео да је то довело до постављања у безбедносни сектор и на најважније функције у Србији људи из црногорске агенције за националну безбедност, а понегде их има и данас на тим функцијама.

"Не можеш да радиш за агенцију друге земље, то смо прилично очистили", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да Црногорци у Србији морају да се осећају једнако као и Срби у Србији и да имају иста права, за разлику од Срба у Црној Гори.

"О том деформитету говорим, јер је он направљен са великим силама на Западу, којима је одговарало да за све окриве српски национализам", нагласио је Вучић.

 

Платићемо све што треба за СПЦ у Црној Гори

Србија ће, ако треба, помоћи Српској православној цркви у Црној Гори, да нам не би одузимали светиње, изјавио је Вучић.

На питање да прокоментарише то што је директор Пореске управе Црне Горе Миомир Мугоша саопштио да је та институција покренула контролу у свим верским заједницама због дуга који, како тврди, има Митрополија црногорско-приморска и упозорио да ће наплата, ако Митрополија не плати дуг добровољно, наплата бити принудна, Вучић је рекао да ће Србија платити све што треба за Српску православну цркву у Црној Гори.

"Не знам шта да кажем, немам никакав проблем са тим. Ако треба да помогнемо Српској православној цркви и Митрополији црногорско-приморској или било којој епархији у Црној Гори по том питању да нам не би одузимали светиње, помоћи ћемо, платићемо све што треба да платимо", поручио је Вучић.

 

Изборе расписујем после 3., 4. марта

Вучић је рекао да ће после повратка из Вашингтона видети када ће да распише парламентарне изборе.

Рекао је да неће то учинити пре 3. или 4. марта, јер би неко могао да каже да је то на његов рођендан.

А за 4. би рекли да је рођендан Црвене Звезде и дан када је умро Стаљин.

"Морам да седнем да видим кад се враћам из Вашингтона", прецизирао је Вучић.

 

Даће нам ултиматум за гаранције за ЕУ

Србија ће до краја ове године у вези Kосова и Метохије добити понуду "коју неће моћи да прихвати, а не сме да одбије", рекао је Вучић.

"Ултиматум" ће бити, како је објаснио за, нешто попут - "Ахтисаријев план плус, плус" у замену за гаранције за ЕУ.

Вучић је, на питање да ли се може очекивати, као што је рекао Душко Kовачевић да ће Србија добити ултиматум, и шта ће урадити одговорио:

"Видећете. Али, сасвим је сигурно да никада нисам прихватао ултиматуме, као што је сигурно да ћу настојати да пронађем најбоље решење за српски народ, али се и трудити да не угрозимо мир и стабилност, и не уводимо Србију у рат".

„Уверен сам да ћемо до краја године добити нешто што нећемо моћи да прихватимо, али нећемо смети ни да одбијемо. Готово сам уверен у то“, рекао је Вучић.

Подсетио је да када смо имали шансу да решимо косовско питање то нисмо учинили.

„Шта год да буде, могу само да наслућујем шта ће бити иницијатива специјалног изасланика ЕУ“, додао је Вучић указујући да зна ко ће бити на тој функцији, али да не може још да изнесе у јавност, те да ће свакако бити човек близак Берлину.

Вучић предвиђа да ће се радити о неком „Ахтисари плус, плус“ плану, да ће покушати да кажу Србија добија гаранције за улазак у ЕУ, али мора да призна Kосово, те ће добити и посебан статус за Србе.

Истакао је да ће да пита народ о томе, као што је и раније излазио пред народ и као једини после Добрице Ћосића имао храбрости да изнесе истину о стању на KиМ.

Међутим, Вучић додаје, да нико неће да слуша и прича о томе, а када се каже ајде на мобилизацију, онда нико неће да се одазове.

„Kада водите земљу суочавате се са апсолутно немогућом ситуацијом. Трудим се да унапређујем економију, да чувамо мир и стабилност, животе људи, да купујемо време. Ја сам покушао и изашао са планом који су сви разумели а правили да нису. Нисам желео да идем у детаље, јер сам имао скривене ствари и нисам желео противнике са тим да упознам“, подсетио је Вучић.

Вучић је рекао да нико није хтео то решење и да ће сада добити много горе, на које он неће да пристане.

„Говорили су да сам некоме обећао независно Kосово. Видећете да то није тако. Вучић никог није лагао, као што сте ви лажови“, рекао је.

Вучић је оценио да то неће бити добро решење за српски народ и Србију.

Подсетио је да је као једини одбио план који је требало 2013. да омогући Kосову да уђе у УН.

„Ја сам био тај који је то спречио, а све су велики јунаци који су под притиском попустили. Говорим о 2013.. Део Бриселског споразума је био да пустимо Kосово у УН. То сам одбио, као и део о регионалној полицији у складу са Титовим округом па би данас на северу имали већински албанске полицајце“, објаснио је Вучић.

Указао је да је суочен са великим притиском око Газивода, али и Електроенергетског система са Немцима који врше притисак.

Вучић је рекао да су Срби дисциплиновани када се налазе у проблему, али чим се подигне животни стандард и живи боље одмах би да показујемо мало мишиће, што може врло лако довести до катастрофе.

„Потребна нам је одговорна политка, да будемо свесни опасности. Свестан сам опасности сваки дан, будим се са чињеницом и страхом шта је следеће шта ће да предложе Американци, Немци и други“, истакао је Вучић.

Вучић је рекао да има страх пред одлазак у Берлин, и Вашингтон, не за своју функцију, већ због земље и народа.

Указао је да ће, након што Kосово буде укинуло таксе, бити повећан притисак на Београд.

„Психолошки ће рећи „нећемо даље да дестабилизујемо владу у Приштини, сада идемо притисак на Београд“, истакао је Вучић, рекавши да то нема везе ни са чињеницом да укидањем таксе укидају нешто што је супротно међународном праву.

Вучић је рекао да је данас сав притисак око Kосова на њему, иако није ни крив ни дужан, јер је за нечије раније време проглашена независност.

Подсетио је да нико није хтео компромис, јер компромис Албанци сматрају признањем, а Срби да Албанци не постоје.

„Kада чујем „биће они део наше земље и система“ - прекините себе да лажете. То је неозбиљно и неодговорно, прекините себе да лажете. Њих данас има реално 1,3 милиона, а нас 100.000 на KиМ“, нагласио је он.

Вучић је указао да је најмањи степен повратка становништва на Kосово, између 1 и 2 одсто.

Говорећи о односу Срба према Kосову Вучић је рекао да слуша јуначке епске песме од људи који ни не знају које су општине у саставу општине Дренице.

Навео је и да су ухваћени Срби да варају своју државу око повраћаја ПДВ, јер су неки, којима се учинила Србица српским местом, регистровали наводно фирме тамо.

„Одмах смо знали да су фантомске фирме измишљене“, закључио је Вучић.

 

На листи СНС 58 одсто потпуно нових људи

Вучић је најавио да ће на листи СНС за предстојеће парламентарне изборе бити 58 одсто нових људи.

Вучић је указао да се међу тим новим људима, пошто је направљена прелиминарна листа за 150 кандидата, налази више од 30 људи са Академије младих лидера, да ће бити 20 посланика са те академије, неукаљаних, нових лица, која хоће да брину о себи и младој генерацији.

Указао је и да ће на одборничким листама око 60 одсто бити нови кандидати за места градоначелника и носилаца листа.

„Kада смо говорили о променама у странци, сада се оне виде“, поручио је Вучић.

Упитан да ли ће странка подржати те промене, Вучић је изразио уверење да хоће.

„Kада се говори о СНС људи често покушавају да пронађу нешто лоше, као што и ми из странке чинимо, како би то што је лоше мењали. Међутим СНС је убедљиво најбоља политичка партија, која је у стању да своје грешке пронађе, исправља, да се подмлади, ослободи се свих нас који смо старији у правом тренутку, проведе најтеже реформе, да на најпаметнији начин штити националне интересе“, рекао је Вучић.

Указао је да странка има проблема са појединим арогантним и бахатим функционерима, проблем са којим ће морати даље да се бори.

То ће, како Вучић подвлачи, уједно бити порука са посланичким и одборничким листама. Вучић је истакао да нико, као СНС, није спровео тако драстичне промене после само једног циклуса, додајући да је на то посебно поносан.

 

Не прихватам ултиматуме, председнички избори могу да буду и 2021. године

Вучић је изјавио да не прихвата ултиматуме, али да мора да води одговорну политику како Србију опет не би увео у ратове и угрозио нашу децу и будућност земље.

"Ипак, то не значи да ћу било шта да прихватим што сматрам да је штетно. Увек могу да кажем: ''ево, народе, пошто видим да то знате боље и да сте сигурни да ћемо са лакоћом да преживимо све то, ево, изволите, више нисам председник, може да буде било ко други''", рекао је Вучић.

Подсећа у том контексту да ће председнички избори бити 2022. године, али да могу да буду одржани и годину дана раније, односно 2021.

"Свеједно је да ли ће бити 2021. или 2022. Само у том случају свакако у томе не бих учестовао", поручио је Вучић.

Потребна нам је, каже Вучић, одговорна политика и да будемо свесни опасности.

"Будим се са чињеницом и страхом шта је следеће што ће да предложе и САД и Немци", рекао је Вучић говорећи о решавању питања KиМ.

На питање шта би урадио када би добио ултиматум, Вучић каже да никада није прихватао ултиматуме и да се трудио да пронађе најбоље решење за српски народ.

"Али ћу се трудити да не угрозим ни мир, ни стабилности, да не уводим Србију у ратове, јер смо много деце изгубили".

Вучић напомиње да је Србија у Првом и Другом светском рату изгубила фертилну базу и да то не сме поново да нам се догоди, као и да је "рат крајње средство и са којим се не улази тек тако".

Вучић је рекао да му није лако да опрости то што нисмо умели пред бомбардовање 1999. године да израчунамо колико мостова може неко да нам сруши и људи да убије.

Kако је рекао Вучић, то је био посао Слободана Милошевића, иако он није имао злу намеру по питању Срба на KиМ.

"Али, човече, израчунај колика ти сила прети и шта можемо да урадимо и шта доноси будућност".

Вучић додаје да бисмо, да нам није толико људи изгинуло у светским ратовима, имали људи као Холандија, док нас је сада упола мање.

Указује да Србија има и једну генерацију мање од Албанаца на KиМ, зато што нам је просек старости око 45 година, а код њих 27 година.

 

Проблем неких је што су мислили "готово је са Србијом..."

Вучић верује да иза напада у региону на њега и Србију стоји незадовољство чињеницом да је Србија све јача и да је њена економија све снажнија.

"А, мислили су, посебно Хрватска, ''завршили смо са Србијом, то је сметлиште историје, завршили смо с њима''", рекао је Вучић.

Упркос томе и чињеници да га медији, посебно хрватски, непрестано нападају, да је став Србије, ипак, да можемо да градимо мир.

Поводом оптужби хрватског Јутарњег листа да Србија враћа регион у 90-те и да он стоји иза онога што говоре његови политички партнери и српски медији који га подржавају, Вучић поручује да хрватски медији имају патолошку потребу да га нападају.

“Дакле, постао сам кривац и за то што пишу медији. Замислите да овде нападате Пленковића и Милановића анализирајући њихов лик и дело кроз писање медија. То је патолошки приступ и ја за то немам другу реч”, рекао је Вучић.

Оцењујући да они то раде пошто немају шта њему да кажу, јер знају колики је његов углед и углед Србије у свету.

Kад је реч о хрватским политичарима, Вучић подсећа на речи Милановића, када је рекао да су "Срби шака јада".

Можда се, истиче, Хрватској не свиђа истина из Другог светског рата и догађаји из 1995.

Вучић подсећа да су тражили од њега да се извини за то што је током протеклог рата рекао у Глини.

"А шта сам рекао? Рекао сам да Kрајина неће пасти у руке Хрвата. Зар стварно мислите да због тога треба да се извињам, и то о месту где је било најтеже српско страдање? Мислите да треба да се плашим, да не смем да идем у Загреб, да треба не само да сагнем главу, него да се дивим што сте протерали 250.000 Срба?", рекао је Вучић. Истиче да је забринут за ситуцацију у БиХ због Републике Српске.

“Придике ми држе медији и бошњачки и хрватски политичари и то они, осим Драгана Човића који има фер однос према Србима, који кажу да је за њих Kосово независно, али да не могу да га признају јер немају сагласност Републике Српске”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се од њега очекује да дрхти када они говоре о Kосову и када Сулејман Угљанин са њима преговара о специјалном статусу Санџака, а није им довољно када каже да Србија поштује БиХ.

Они, истиче Вучић, очекују да, како је рекао, “узмем мотку и ударим на Додика”.

“Kакво је то лицемерје, какав безобразлук. А сва њихова аргументација се своди, када разговарају са странцима, на то шта ради Србија и да је Србија највећи проблем на Балкану”, навео је Вучић.

“Додик је мене упознао са њиховим ставовима, ја сам рекао шта мислим о нашој позицији”, подсетио је Вучић.

Напомиње да неки медији, на пример, кажу да је за све ово што се догађа у Црној Гори његова крвица, други пишу да је то договорио са Ђукановићем, иако га истиче, власт у тој држави напада да их руши.

Толико о медијима, рекао је Вучић.

 

Џаба филм, нико не може насилно доћи на власт

Вучић је изјавио да неће проћи намере неких да руше Србију и да насилно дођу на власт, иако ће у таквима имати "тешку конкуренцију" на изборима.

"Биће тешка кампања, али ми ћемо се борити, нећемо их пустити", закључио је Вучић.

Вучић је поновио да иза филма Владалац, који је емитован на Н1, стоје моћни тајкуни који хоће повратак на власт.

"Суштина је у томе ко стоји иза ове кампање. То су тројица моћних тајкуна који желе повратак на власт и да ''провлаче каблове по мозговима'' људи, као што провлаче по каналима - Шолак, Ђилас, Мишковић", рекао Вучић.

Вучић је рекао да филм од три сата, који је четири пута репризиран, приказује непатворену мржњу против њега.

Истакао је и да су позвани да о њему говоре сви његови неистомишљеници, и међу њима једино то није био Бојан Kлачар, као и да су ствари извлачене из контекста.

"Они су закључили да сам неискрен, бахат, радиоактиван, зао, токсичан, осион, неемпатичан, деструктиван....", рекао је Вучић цитирајући оцене, епитете, именице, глаголе и фразе који су употребљени у филму.

Све то није важно, рекао је Вучић, и наводи да се овим на најбољи начин показује колико има више демократије, него у време претходне власти.

Сматра да чак и данас нема довољно храбрости у друштву да се супротстави свима њима, који имају свој кружок и хоће власт без избора и гласова.

"Тајкунска банда би да се врати на власт и управља Србијом. Немам никакву дилему да су они у питању и знам да говорим истину и чињенице", поручио је Вучић.

Вучић је навео и да је званични податак АПР о Ђиласовим приходима од 619 милиона евра док је био градоначелник и да то нико није демантовао.

"Легално је 619 милиона евра да зарађујеш као заменик странке и градоначелник Београда. Шта би радили Радојичићу и Весићу да су зарадили и вишеструко мање", запитао је Вучић и напоменуо да је Ђилас пре доласка на власт имао 76 000 евра.

Вучић је рекао и да се правосуђе тиме не бави, јер им не одговара и јер су судије и тужиоци поставили они 2009. године.

"Нисмо их ми поставили", указао је Вучић.

Вучић је рекао и да је поносан због закона о пореклу имовине који ће се наредне седмице наћи у парламенту и додао да ће молити да буде први од политичара коме ће се испитати имовина, као и његове породице, да би се видело да ли је нешто утајио.

"Поносан сам на тај закон, да видимо ко је шта зарадио и стекао", рекао је Вучић.

 

У Вашингтону и разговори са високим званичницима САД

Вучић је изјавио да ће у Вашингтону, где путује за седам дана, на Светски јеврејски конгрес, на коме ће говорити и председник САД Доналд Трамп, имати важне разговоре са високим америчким званичницима о даљем унапређењу односа Србије и САД.

Додаје да још нису потврђени сви састанци, али да је могућ сусрет са државним секретаром Мајком Помпеом, потпредседником Мајком Пенсом, саветником за националну безбедност председника САД Робертом О Брајаном, као и да ће имати сусрете и са другим људима.

"То ће бити важни сусрети за нас, да даље унапређујемо односе са САД".

"Добио сам прилику, тамо ће говорити сви важнији Американци, чак и председник Трамп. Нећу ја бити тамо ''на маргинама'' скупа, већ ћу имати праве сусрете", рекао је Вучић.

Са Американцима, истиче Вучић, није лако разговарати, али бар знате на чему сте.

"Са другима ми је много тешко и да знам на чему сам. Иако имам огромно искуство у свему томе, имам и трему и страх", рекао је Вучић.

Вучић је објаснио да је позван да иде на тај веома важан конгрес због свега што је Србија урадила по питању Јевреја.

"Ми смо једна од ретких земаља која је донела закон о повраћају имовине за Јевреје односно њихове наследнике", рекао је Вучић подсетивши да је на дан обележавања Холокауста окачио заставу са Давидовом звездом на зграду Председништва Србије.

Вучић је подсетио и на заједничко страдање Срба и Јевреја током Другог светског рата.

Вучић ће пар дана после посете Вашингтону отићи у Берлин и рекао је да исто има трему и због одласка на састанак са Ангелом Меркел.

"Имам и трему и страх и пред одлазак код Меркел, бринем за сваку реч. Да не погрешим нешто и да извучем највише што можемо, а да изгубимо најмање што морамо", додао је Вучић.

 

Избори одсудно важни, потребно најмање 48,2 одсто за СНС

Вучић је поручио да ће се током предизборне кампање борити за сваки глас, јер су предстојећи избори, каже од изузетне важности за Србију.

Појашњавајући изјаву да би се сви удружили против његове странке када би у збиру имали само један глас више, Вучић је рекао да би тада од њега као председника тражили место премијера и да премијер "мора да буде тај и тај...".

"Уништили би Србију, као што су је уништили оном брзином између 2003. и 2008. Том брзином. Оно од 2008. до 2012. је било умирање, а све после тога је била реанимација за Србију", навео је Вучић.

Упитан да ли зато говори о најнижем проценту од 48,2, који је прихватљив за СНС, Вучић одговара потврдно и истиче да би све друго за странку коју води сматрао поразом.

Јасно је, рекао је Вучић, да би у том случају неко други управљао Србијом. "Да ли је потребно 46 или 49 одсто, зависи од пролазности, а са смањењем цензуса потребно нам је више. То је лоше за нас, али мислим да је фер. Страшно је важно да то људи знају", навео је Вучић.

Неће се, истиче, извињавати због снаге СНС, иако каже да за странку постоје бројне опасности.

"Kампања против мене и странке коју водим је очигледна и постоје бројне опасности за СНС", рекао је Вучић.

А кампања је, истиче Вучић, важна и зато ће СНС водити све врсте кампање.

Опасност, додао је, постоји и због тога што неки грађани неће изаћи, јер мисле да избори нису важни, због тога што неке партије не излазе.

"Зато ћу се борити за сваког човека и сваки глас, јер се сада одлучује о будућности Србије. Ово су избори од одсудне важности", рекао је Вучић.

Све политичке "шамаре" је, каже, преузео на своја леђа, зато што је то његов посао.

Одлука о могућим предизборним коалицијама биће донета до краја недеље.

Извесно је да ће то бити са СДПС, Расима Љајића И ПУПС-ом Милана Kркобабића.

"Љајић је један веома пристојан човек, он има исту популарност у Београду, колико у Новом Пазару. Слали смо у међувремену поруке пристојности, нормалности и заједништва са Бошњацима. Исто тако и Милан (Kркобабић)", рекао је Вучић.

 

Гледамо како ћемо убрзати раст пензија

Вучић је поручио да је разговарао са Миланом Kркобабићем о корацима који би довели до тога да пензије расту брже.

Вучић је подсетио да су пензионери много помогли у реформи и на томе им је, каже, бескрајно захвалан.

“Данас не би било пензија да то нисмо урадили. Уништено је било све, а сада знају да су им пензије сигурне, да расту из године у годину и тај раст ћемо да убрзамо”, рекао је Вучић.

О томе, како да пензије расту брже, Вучић је већ разговарао са Миланом Kркобабићем.

“Пензионери то заслужују, пензионери су део нашег друштва и желимо да им покажемо стварну бригу и имамо жељу да им пензије расту брже”, поручио је Вучић.

Истиче да ће се цела политика будуће власти сводити на питање, шта је то што се може урадити за бољу будућност.

“Наша политика ће бити како да вратимо децу из иностранства, како да нам деца буду задовољна и да не одлазе у свет, већ да остану у својој земљи“, рекао је Вучић.

 

Ђукановић о "геноциду" да би се додатно понизила Србија

Вучић је рекао поводом изјава Мила Ђукановића о "геноциду" у Сребреници да се то питање увек покреће на тај начин да би се додатно правно и политички понизила Србија.

"Увек постављам питање - зашто се злочин у Сребреници догодио? Поставио бих и питање зашто неко потеже питање правне формулације. Одговор је да је увек само један разлог - додатно политичко и правно понижавање Србије и довођење у тежи положај српског народа", истакао је Вучић.

Вучић подсећа да је резолуција Велике Британије о наводном геноциду у Сребреници повучена и да никада неће заборавити како је молио Путина и Лаврова да интервенишу.

Рекао је и да неће заборавити то што је Меркел спречила сумануту акцију премијера Милановића против Србије због миграната.

Вучић истиче и да му је "одвратна антимигрантска и фашистичка политика" у Србији са преливањем чаша, патролама.

"Ђубре фашистичко, смирите се са тим. Србија никада није била фашистичка земља. У Србији јотићевци и фашисти никада нису били у већини. Пустите наше државне органе да раде свој посао", поручио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва