Вести

ВУЧИЋ: КОШАРКАШИ СРБИЈЕ СУ УЈЕДИНИЛИ НАШУ ЗЕМЉУ

Председник Републике Србије Александар Вучић захвалио је на пријему у Председништву Србије кошаркашима који су на Светском првенству у Манили освојили сребрну медаљу и рекао да су они својим примером ујединили читаву земљу.

"Само желим да им кажем једно велико хвала и да је пред њима била једна велика одговорност и да су ту одговорност показали и у тренуцима када нико не би веровао у њих. Знам да ћете ми рећи да ми не верујете када кажем да сам ја веровао, али заиста јесам и знао сам да имају шампионско срце и енергију, да су победници и знао сам да ће вратити својој земљи више од онога што им је земља дала", рекао је председник Вучић на конференцији за новинаре.

Председник Вучић је посебно захвалио Бориши Симонићу кога је назвао "херојем из Маниле".

"Ови момци су успели да уједине целу нашу земљу. Све наше грађане. Ако се не варам име човека је Хајрудин Реџовић - који када је видео шта се догодило Бориши Симовићу да ако лекари кажу да је то могуће спреман је да понуди свој бубрег. Ако бошњак, муслиман из Сјенице је тако нешто учинио - бескрајно сам захвалан и њему али и овим момцима који су боље него било ко успели да уједине нашу земљу", рекао је председник Вучић.

"Ја сам им рекао и капитену Богдановићу и председнику Савеза Даниловићу и тренеру Пешићу и свим овим дивним момцима који су ујединили и Звезду и Партизан, све прошло и будуће. Никада нисам видео толико звездиних навијача који са одушевљењем гледају и Алексу и Богдана и Милутинова и Вању, и толико партизанових навијача који гледају и Давидовца и Добрића и Филипа и све друге ", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да све ово значи да су репрезентативци сада под још већим притиском те да сви очекују злато из Париза.

"То је за само годину дана, верујем да ћемо да се припремимо што се оног малог дела око државе тиче, ми то испуњавамо, не на време већ у хитним роковима и то је све. Желим да се захвалим још једном свим овим људима, физиотерапеутима, лекарима, целом тиму, породицама ових момака. И да вам честитам и да вам кажем да вас цела Србија много воли", рекао је председник Вучић.

 

За злато са Олимпијских игара у Паризу појединачно 200.000 евра

Председник Вучић је рекао да ће сваки српски спортиста који освоји злато на Олимпијским играма у Паризу 2024. године добити појединачну награду од државе од 200.000 евра.

"Ми повећавамо награде. Дакле за злато које донесете са Олимпијских игара свако од вас ће добити појединачно 200.000 евра", рекао је председник Вучић на конференцији за медије на пријему кошаркаша у Председништву Србије.

Додао је и да ће Србија бити пета у свету по висини премија за освојено злато на Олимпијским играма.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС