Вести

ВУЧИЋ: ИЗБОРИ СУ ОД ПРЕСУДНОГ ЗНАЧАЈА ЗА СВАКОГ ГРАЂАНИНА СРБИЈЕ

Председник Србије Александар Вучић расписао је данас редовне парламентарне изборе за 26. април.

"Поштовани грађани Србије управо сам у складу са Уставом Републике Србије потписао одлуку о расписивању избора за народне посланике. Избори су расписани за 26. април 2020. године.

Свим учесницима желим успех и, пре свега, да тог дана, али и у читавој кампањи, која ће бити дуга, буде демократска атмосфера. Да се политички противници поштују. Да излазе са различитим ставовима, аргументацијама.

Да кампања буде борбена, али мирна и да људи могу да донесу најбољи суд о политици која је претходила, али и о политици која треба да допринесе бољој будућности за наше земље.

Избори су важан чин за нашу земљу, зато што се на изборима људи увек опредељују за живот какав желе да живе.

Избори су и велика одговорност, не само за политичке странке и групе грађана који на њима учествују, избори су од пресудног значаја за сваког грађанина.

Зато молим људе да узму учешће на изборима, да покажу озбиљност и одговорност према својој земљи, уверен да ће на најбољи начин изабрати пут за себе и своје породице, али пре свега за нашу лепу Србију.

Желим добру, праву демократску политичку утакмицу свим актерима и желим да 26. априла увече једни другима честитамо и да заједнички и уједињени кренемо у бољу будућност. Живела Србија".

 

 

Извор: Танјуг/РТС