Вести

ВУЧИЋ: БУДИМКА ЈЕ СИМБОЛ ПОДИЗАЊА СРБИЈЕ

Фабрика прехрамбене индустрије Будимка је важна за целу Србију, изјавио је председник Александар Вучић истичући да се Будимка као и цела Србија подигла из пепела као феникс.

Вучић је у обраћању на свечаности поновног почетка Будимке, после 20 година пропадања истакао да је Будимка симбол подизања Србије.

"Узбуђен сам, не само зато што сам лично допринео поновном раду Будимке, већ зато што та фабрика поново ради после више од 20 година проблема кроз које су пролазили и Пожега и Будимка. Данас можемо да будемо мало радоснији", рекао је Вучић.

Вучић је истакао и да разуме пријатеље наше на западу и у Кини који праве велике свечаности у таквим приликама, јер тако хоће људима да покажу колико је то важно.

"Будимка је важна за целу нашу Србију, јер показује три ствари: Прво, колико смо дуго и безнадежно пропадали. Друго, да када радимо и када смо уједињени у борби за бољитак можемо да се извучемо и вратимо на стазе старе славе и будемо успешнији него што смо икад били. И треће, што је породица Марковић успела да врати свог сина Александра из Милана", нагласио је Вучић.

 

Као оца боли ме кампања против сина, неће ме сломити

Вучић је рекао  данас да га као оца боли кампања која се води против његовог сина Данила.

Вучић је, у Пожеги, на покретању рада Будимке, рекао да је „обичан отац", можда не ни најбољи на свету, можда својој деци није поклонио довољно пажње и времена, можда није умео са њима, али да га наравно боли ова кампања.

Политички, каже да верује да је некима идеја да га сломе на томе, да се запита шта му све ово треба, јер су му, као и сваком родитељу, деца важнија од свега.

Нападима на моју децу желе у потпуности да ме сломе да би могли да се врате на власт и пљачкају земљу и уништавају "будимке" широм Србије, рекао је Вучић.

Поручује им да њега могу да "ударају" и да покушају политички да га победе.

"Изборићемо се сви заједно и победићемо", поручио је Вучић

Упитан како коментарише то што се портал Крик који је започео кампању против његовог сина Данила финансира делом из ЕУ фондова и да ли му се ико из ЕУ, осим Сема Фабриција као шефа Делегације ЕУ у Србији, обратио тим поводом, Вучић је рекао:

"Желим им да не постоје никакви истраживачки новинари који ће њихову децу да лажно оптужују и уверен сам да им се то никада у Србији догодило, јер Србија до оваквих случајева није имала ''културу'' нападања било чије деце, па чак ни деце политичара. Ипак, времена се мењају и неки људи постају сувише нервозни".

"Што се тиче ЕУ, имао бих шта да им поручим око разних ствари које раде, али знате да не могу да се руководим својим интересима или својим емоцијама, већ морам да водим земљу. Важно нам је да имамо добре односе са ЕУ, тако да је ово у другом плану", навео је Вучић.

Вучић истиче да се зато води рационалним и прагаматичним приступом, а не оним што стварно осећа и оним што би понекад желео да им одговори.

Њима у сваком случају желим све најбоље, додао је Вучић.

На питање у вези са тим што је мајка дечака Вука Ерцега, који је преминуо после пада на Ташмајдану 2013. године, када је Драган Ђилас био градоначелник, управо затражила Ђиласову одговорност за смрт њеног сина, после чега се повела „хајка“ на друштвеним мрежама, Вучић је одговорио:

"Како може да се осећа мајка која изгуби дете? Мислите да је њу брига због хајке на друштвеним мрежама, да је њу брига за разне неваспитане скотове који имају шта да кажу на друштвеним мрежама?", запитао је Вучић.

 

Нећу се извињавати за Олују и Јасеновац

Вучић је рекао, поводом непримерених порука навијача Динама на загребачким улицама, у којима се помињу српске жене и деца, да то говоре о онима који су то урадили, а не о нама, те да је сигуран да то није став већине хрватских грађана.

Осврнуо се и на чињеницу да је он сам, као председник Србије, стална тема хрватске јавности, односно медија, те указао да се то није дешавало његовим претходницима, јер је Србија тада била слаба.

Кад је реч о навијачима, каже да је реч о „скупини, која не зна шта ће од мржње."

"Ти људи треба да иду на лечење, јер су педофили, а и силоватељи увек са педофилима иду у исту катергорију. То више говори о њима него о нама, нашим женама и деци", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је сигуран да то није став већине у Хрватској.

Вучић је рекао и да је, према подацима које је добио, у последњих 47 дана сваки дан он сам био нападнут у хрватским медијима.

"И на томе сам им захвалан, јер ме не би нападали да бар мало не вредим. Неке друге нису нападали раније, али тад нисмо имали ни Будимку, путеве војску, полицију, ништа осим што смо им се додворавали сваки дан", приметио је он.

Како је рекао, данас не идемо ни против кога, поштујемо Хрватску, желимо јој све најбоље, али се не извињавамо.

"Не могу да им се извињавам за Олују, протеране Србе, Бљесак, Јасеновац...Не могу и нећу да се извињавам," рекао је Вучић.

Поновио је да Србија жели добре односе са Хрватском, али пре свега да сама Србија буде јача.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк