Вести

ВУЧЕВИЋ: СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ЈЕ СПРЕМНА ЗА ИЗБОРЕ

Српска напредна странка (СНС) од председника Србије Александра Вучића очекује позив да до краја месеца разговара са политичким чиниоцима око изласка на биралишта раније од редовног термина, изјавио је председник Српске напредне странке, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић.

"Српска напредна странка је спремна за тај изборни изазов, за нас у Српској напредној странци неће бити лака изборна кампања. У разговору са мојим страначким колегама ја то потцртам да људи не мисле да има унапред добијених избора. Да се не подразумева да ће неко да победи и да није унапред добијена утакмица, јер је најтеже добити те унапред добијене утакмице", рекао је министар Вучевић. 

Министар Вучевић гостујући на телевизији "Хепи" навео је да је неприхватљиво да опозиција врши уцењивање и селекцију које изборе и када хоће. 

"Део опозиције би републичке парламентарне изборе, део њих би само београдске изборе, неки би парламентарне и београдске", објаснио је министар Вучевић и додао да је политика озбиљна ствар, као и да држава није играчка да се неко тако понаша. 

Према речима министра Вучевића, Српска напредна странка је спремна за изборе и прихвата политички изазов јер жели да провери политички легитимитет и да ли има подршку грађана за политику коју је водила претходних година. 

"Мислим да имамо пре свега резултате по питању мира и стабилности. Чувамо у не једноставним околностима мир на овим просторима, чувамо национални државни интерес, имамо далеко бољу међународну позицију у односу на оно што смо имали. Србија се данас више уважава и пажљивије слуша", истакао је министар Вучевић. 

Министар Вучевић рекао је да је поносан што је део Владе која је, заједно са председником, омогућила прву фазу повећања пензија.

Министар Вучевић навео је да је опозиција била против ребаланса буџета којим би се повећале пензије, плате и којим би се лечила деца у иностранству и додао да опозиција не разуме грађане Србије. 

"Они све што раде, то им се обије од главу, са блокадама улица, са насиљем, са претњама, са исмејавањем, они се ругају тој потрошачкој корпи", оценио је министар Вучевић. 

Рекао је да је изазов Влади да обузда инфлацију и коригује је у сегменту потрошачке корпе, да би инфлаторна кретања што мање отежавала живот грађана. 

"Зато држава прави те напоре кроз своје инструменте и у разговорима са трговачким ланцима, произвођачима да спустимо цену дела основних животних намирница да би грађанима био бољи живот", нагласио је министар Вучевић. 

Навео је да је разговарао са Вучићем на два радна састанка Српске напредне странке у Нишу и Новом Саду.

"Остало је да разговарамо са људима из Београда и са Косова и Метохије. Причали смо о политици државе, странке, о политици коју водимо на локалном нивоу, проблемима и изазовима са којима се људи сусрећу. Причали смо о нашој страначкој организацији, како странка треба да ради", рекао је министар Вучевић. 

Министар Вучевић истакао је да је у Перлезу, банатском селу на обали Бегеја, присуствовао обележавању "Дана породице".

"То нико у медијима није пренео, сви су причали о другом догађају који је био у главном граду. Било је много људи у Перлезу на манифестацији која се звала "Дани породице". Ми смо храбро причали о вредностима у које верујемо, не оспоравајући било коме другоме да верује у друге вредности", навео је министар Вучевић. 

Рекао је да Српска напредна странка нема проблем да било ко, ко је починио неко дело, одговара, без обзира да ли има чланску карту неке странке.

"Када се члан Српске напредне странке огреши од закон и буде изведен пред лице правде, помаже на тај начин и Српској напредној странци, зато што се и ми чистимо од људи који су се огрешили о нашу политику, о наше веровање, о подршку коју су добили од странке или Вучића. Код нас је то неупоредиво мање него што је било за време режима Демократске странке", објаснио је министар Вучевић. 

Министар Вучевић указао је да је пролазио кроз страначку инфраструктуру од самог почетка. 

"Предводио сам месне одборе, па сам био председник Савета за правна питања, па три пута биран за председника Градског одбора, тек после напредовао на централном страначком нивоу", рекао је министар Вучевић. 

Министар Вучевић навео је да је отрежњујуће када се разговара са грађанима, како на локалном тако и на државном нивоу. 

"Излазак на улицу, трг, месну заједницу, разговор са људима то је оно што вас враћа у реалност и мора бити корективан фактор", закључио је министар Вучевић. 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи