Вести

ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА МИНИСТАРКОМ ЗА СПОЉНЕ ПОСЛОВЕ РЕПУБЛИКЕ ГАБОН

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са делегираном министарком за спољне послове Републике Габон Јоландом Нијонде, која са делегацијом борави у званичној посети нашој земљи.

Вучевић је, том приликом, разговарао је о могућностима успостављања сарадње у области одбране, која би допринела и унапређењу свеукупних односа Србије и Габона. Он је подсетио и да се ове године навршава пола века од успостављања дипломатских односа две државе, те да наша страна жели да развија односе и сарадњу у свим областима од заједничког интереса.

Вучевић је, такође, истакао да се Србија залаже за очување територијалног интегритета и суверенитета, доследно поштовање међународног права, очување мира и стабилности, као и развијање односа са другим државама на темељу равноправности и узајамног уважавања.

Током данашњег сусрета, министар Вучевић је изразио захвалност габонској страни на повлачењу признавања једнострано проглашене независности тзв. „Косова“, као и за подршку територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Министарка Нијонде се сагласила да постоји простор за успостављање сарадње у областима од заједничког интереса и да је као први корак у том правцу потребно потписати Споразум о сарадњи у области одбране.

 

 

 

Извор: Танјуг