Вести

ВУЧЕВИЋ: ПРИПАДНИЦИМА РАТНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА ЧЕСТИТАМ 24. ДЕЦЕМБАР - ДАН ВИДА

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом 24. децембра - Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитку у којој се каже:

"Свим припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитам 24. децембар - Дан вида.

Негујући традиције војног ваздухопловства, више од једног века, на јединствен начин развијате вредности вашег вида имплементирајући захтеве савремених токова.

Преданим ангажовањем и професионалним приступом послу свакодневно потврђујете да су јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије прави настављачи оне Србије из 1912. године када је наша земља била једна од петнаест земаља у свету која је имала војно ваздухопловство и једна међу првих пет у свету која је током балканских ратова употребила ваздухоплове у борбеним дејствима.

Ангажовањем на вежбама у земљи и иностранству показали сте да заслужујете место међу најмодернијим саставима страних армија за шта је свакако заслужно стручно оспособљавање ваших припадника што је уједно и један од главних предуслова за добру оперативну и функционалну способност овог вида Војске Србије.

Честитам вам јубилеј, уз жељу да и даље будете активан чинилац како у процесу реорганизације Војске, тако и нових безбедносних токова у земљи и региону."

 

 

 

Извор: Танјуг