Вести

ВУЧЕВИЋ: ПОКАЗАЛИ СМО МУДРОСТ, ХРАБРОСТ И ОДЛУЧНОСТ

Гост емисије "Добро јутро, Србијо" био је потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић који је говорио о свему што се последњих дана дешавало на Косову и Метохији.

Да није дошло до мирног расплета ја сигурно не бих био овде. Требало би да будемо задовољни, али не претерано. Када кажем не претерано, у смислу да и даље постоје неки проблем. И даље није лак живот за Србе на КиМ и даље косовско-метохијски чвор није одвезан, није решено то питање које нас прати и идентификује годинама, деценијама и вековима. Добро је да по први пут или после дужег времена Срби ништа нису морали да дају или Србија ништа није морала да даје, или да одузима нека своја права већ је добила неке гаранције или неке додатне акте којима се колико толико гарантује безбедност Срба на Косову и Метохији, рекао је Вучевић.

Нико од нас није у заблуди да су ствари идеалне и да је све овим решено. Мислим да смо постигли малу дипломатску победу. Двојица наших сународника су на слободи. Добили смо први пут такве акте од Кфора којима се обавезују како ће се контролисати улазак косовских снага безбедности на Север. И наравно изјаве Европске уније и САД по питању безбедности и даљег животног опстанка Срба на Косову и Метохији. Веома сам поносан што је држава Србија и председник Вучић, што су били довољно мудри, рационални и стрпљиви да доведу ово што је било пред нама на прави пут, да избегнемо неке странпутице. Писао се сценарио да смо ми опет кривци као из деведесетих година. Писао се сценарио где смо ми требали да будемо опет лоши момци.

Посебно поздрављам све Србе на КиМ који су показали храброст, одлучност и мудрост што су се на један демократски и достојанствен начин борили за своја основна људска права и слободе, изјавио је Вучевић

Замолио бих све оне који су велики борци за људска права и слободе по централној Србији, био би ред да некад кажете неку реч и за Србе на Косову. Пошто вам је више стало до неког дрвета, пса и мачке. А волим и дрвеће и животиње, али мало више волим наш народ, мало више волим људе.

Био би ред да сте се огласили по питању како живе Срби на Косову и Метохији, да сте пустили неко саопштење, да сте негде одржали конференцију, да сте отишли да их обиђете, да видите како ти људи живе. Али то је нажалост неки стандард који је присутан у делу нашег народу, али срећа бројчано мањинском делу нашег народа, истакао је Вучевић.

 

 

Извор: ТВ Хепи