Вести

ВУЧЕВИЋ ОБИШАО ЦЕНТАР ЗА ОБУКУ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ У ПОЖАРЕВЦУ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас Центар за обуку копнене војске у касарни "Генерал Павле Јуришић Штурм" у Пожаревцу.

Том приликом, министар Вучевић састао се са замеником команданта Команде за обуку бригадним генералом Јовицом Матићем и командантима јединица Команде за обуку, који су му представили кључне задатке и планове за наредни период.

Након састанка, министар Вучевић присуствовао је приказу обуке полазника Основног курса за подофицире на тренажеру за обуку посаде на тенку М-84, изради пролаза у минско-експлозивном пољу, затим проласку борбеног возила пешадије М-80 А кроз пролаз у минско-експлозивном пољу, као и поседању ватреног положаја самоходном хаубицом 122мм  и припрема за гађање.

Такође, полазници Курса приказали су министру Вучевићу поступак обезбеђења одређених лица у месту и покрету, као и рад извиђачке групе у рејону базе.

Министар Вучевић је током обиласка Центра разговарао са полазницима Курса и уверио се у њихову мотивисаност да савладају захтевну обуку и усвоје знања која ће им бити потребна за обављање подофицирских дужности.

Министар Вучевић захвалио је припадницима Команде за обуку на посвећености у раду и извршавању задатака.

У оквиру данашње посете пожаревачкој касарни, министар Вучевић обишао је и Спомен собу Центра.

Данашњем обиласку присуствовали су шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић.

 

 

 

Извор: Танјуг