Вести

ВУЧЕВИЋ: МИ СЕ ДОСЛЕДНО ДРЖИМО НАШЕ УТВРЂЕНЕ ПОЛИТИКЕ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић демантовао је данас наводна сазнања британске агенције Ројтерс да је Србија продавала или намерава да продаје оружје Украјини, истакавши да "Србија није продавала, нити ће, оружје украјинској нити руској страни, нити земљама у окружењу тог конфликта".

"Некоме је очигледно циљ да дестабилизује нашу земљу и да је увуче у конфликт у коме нећемо да учествујемо. Ми се доследно држимо наше утврђене политике", рекао је Вучевић за Танјуг.

Вучевић је напоменуо да је по ко зна који пут објављена лаж да Србија продаје оружје Украјини.

"Више од десет пута смо демантовали те неистине и ево, учинићемо то опет. Србија није продавала, нити ће, оружје украјинској нити руској страни, нити земљама у окружењу тог конфликта", рекао је Вучевић.

Министар Вучевић је изјавио и да наша држава, наравно, продаје оружје трећим странама, које су далеко од сукоба и немају никакве везе са њим.                                          

"Увек постоји могућност да се неко оружје на некакав волшебан начин нађе и на територији конфликта, али то апсолутно никакве везе нема са Србијом. То је питање за оне државе које не поштују међународне норме, уговорне клаузуле и узусе пословања. Понављам, Србија није слала оружје Украјини и све што је објављено на ту тему су неистините спекулације", рекао је Вучевић.

 

 

 

Извор: Танјуг