Вести

ВЕСИЋ: СРБИЈА НАСТАВЉА ДА ИНВЕСТИРА И У ДОБА КРИЗЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић је говорио о наставку инфраструктурних радова, иновацијама, али и плановима које Влада има за наредних неколико година.

"Када је зима, ради се мање на отвореном, али није стало. На прави начин се трудимо да достигнемо све оне пројекте који су за нас важни, и који треба да покажу да ће Србија и у доба кризе наставити да инвестира. Могли смо да приметимо да су све земље стале са инвестицијама у доба кризе, али ми то нећемо урадити. Србија наставља да инвестира и наставља да улаже у капиталне објекте. 3, 6 милијарди евра ће Србија уложити у путеве, у железницу, у фабрике, у другу врсту јавних инвестиција", рекао је Весић, па наставио:

"Ми следеће године ћемо уложити више него наши претходници за четири године, ради се и гради се. Тако раде одговорне државе, наша земља се економски развија. Градимо 222 км ауто-путева, ради се обилазница око Бубањ потока, након 30 година ће се завршити, првог јуна ћемо завршити обилазницу. Неће морати да иде преко Газеле. Више опасне материје неће морати да улазе у Београд. Радимо Моравски коридор. Од Појата до Прељине ћемо у првом делу 2025. године ићи за 45-50 минута, пола милиона људи ће бити повезано ауто -путевима. До краја године ће бити завршен део од Сремске Раче до Кузмина. У овом тренутку радимо Нови Београд – Сурчин, Ниш – Мердаре, деоница Ниш-Плочник, као и Рума- Шабац. Радимо пуном паром и на брзим саобраћајницама. Путеви Србије су расписали данас тендер за пројектовање брзог пута Краљево – Нови Пазар са одвојком према Косовској Митровици. Ове године ћемо почети да радимо и Крагујевац – Мрчајевци. Новац за инвестиције добијамо преко међудржавних споразума, преко Европске уније, Ниш – Мердаре финансира такође Европска унија, они дају тридесет одсто неповратних средстава", објаснио је Весић.

 

 

 

Извор: ТВ Хепи