Вести

ВЕСИЋ: ПОЗИВАМ НАДЛЕЖНЕ ОРГАНЕ ДА РЕАГУЈУ НА ПРЕТЊЕ УБИСТВОМ

Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обратио се поводом отворених претњи Александру Вучићу. "Позивам надлежне органе да хитно реагују на претње убиством председника Александар Вучић које је изрекао Милован Бркић. Србија је правна држава у којој се поштују закони и гарантује безбедност сваком њеном грађанину", истакао је Весић и додао:

Милован Бркић би требало да буде испитан од стране полиције и истражних органа како би била утврђена позадина ових претњи, а све у циљу превентивног деловања на заштити живота председника и уставног поретка Републике Србије.

На исти начин би поступиле институције у свакој развијеној европској држави када би њен председник добијао јавне претње смрћу.

Једина идеја Милована Бркића и његових инспиратора јесте да убиством председника Вучића створе хаос и преузму власт у Србији без избора.

Таквих идеја било је и у прошлости када су Србијом желели да владају криминални кланови.

Али у данашњој Србији то није могуће, јер имамо стабилну и економски снажну државу у којој функционишу институције а изабране представнике власти бирају грађани на изборима.

Нећемо вам дозволити да насиљем и претњама вратите Србију у прошлост.

 

 

 

Извор: Танјуг