Вести

ВЕСИЋ: ПОТРЕБНО ЈЕ УСПОСТАВИТИ ВОЗ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И РУМУНИЈЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и амбасадорка Румуније у Србији Силвија Давидоју сагласили су се да две земље нису адекватно саобраћајно повезане, што би требало да се промени у наредном периоду, изградњом и обновом путне и железничке инфраструктуре, уз обострану жељу да се поново успостави воз између Србије и Румуније.

Весић је истакао да је један од приоритета Србије саобраћајно повезивање са суседима, те да му је жао што Србија и Румунија нису боље повезане и да је то нешто што жели да исправи током свог мандата, наводи се у саопштењу.

"Штета је да Србија и Румунија нису боље инфраструктурно повезане, јер смо две земље без икаквих проблема у односима и без отворених питања", рекао је Весић.

Весић је навео да би било важно поновно успостављање воза између Србије и Румуније, који је укинут због неслагања око дугова.

"Желимо да решимо тај проблем и да поново успоставимо воз између Србије и Румуније", нагласио је Весић.

Весић је рекао амбасадорки Давидоју да ће Србија радити на реконструкцији две регионалне пруге, које ће значити грађанима обе земље: Панчево – Вршац – румунска граница и Панчево – Зрењанин – Кикинда – румунска граница.

Такође, навео је да ће се градити ауто-пут Београд – Зрењанин – Нови Сад, као и брза саобраћајница од Бачког брега, на граници са Мађарском, до Накова на румунској граници, што ће бити најбржи пут од Румуније ка западној Европи.

"Банат је био запостављен у досадашњем развоју земље, али ће се то променити, значајно ћемо улагати у инфраструктуру у том делу земље, а то ће значити и грађанима Румуније и бољој вези две земље", рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг