Вести

ВЕСИЋ: ПОЛИТИКА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА РАВНОМЕРАН РАЗВОЈ СРБИЈЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је министарство на чијем је челу издвојило 1,4 милијарде динара за пројекте у Овчарско-кабларској клисури и Југозападној Србији.

Након свечане седнице две радне групе за уређење и развој Овчарско- Кабларске Клисуре и Југозападне Србије, Весић је рекао Танјугу да ће конкурс бити отворен већ у јануару и све локалне самоуправе, а има их девет, могу да се јаве, да ће бити изабрани најбољи пројекти и да ће се они реализовати.

"То су наизглед мали пројекти, али су значајни за људе који живе на том подручју. Нису тако велики као ауто-путеви или пруге, али смо сматрали да је веома значајно да се одвоји новац и за такве пројекте", рекао је Весић.

Весић наглашава да су покренуте две радне групе - једна за развој Овчарско-Кабларске клисуре, коју води помоћница министра Тања Поповић, а друга за програм интегралног развоја југозападне Србије, коју води државни секретар Драган Стевановић.

У радним групана учествују представници девет локалних самоуправа: Чачка, Краљева, Лесковца, Прокупља, Куршумлије, Лебана, Медвеђе, Бојника и Лучана.

Весић је рекао да ће заједно са локалним самоуправама дефинисати који ће се пројекти радити у 2023. години, а онда ћемо, додаје, наставити да радимо и наредних година и сигурни смо да ће се тај пројекат ширити и да ће му се прикључити и друге локалне самоуправе.

Што се тиче саме Овчарско-Кабларске клисуре, набраја Весић, ту су пројекти измуљавања и ремедијације језера Међувршје, затим сјајан стакленик-видиковац на Каблару који ће бити атракција и који ће привући велики број људи, а ту ће бити и први еколошки катамаран.

"У Радан планини смо урадили пут који је повезао три бање, Ђавољу варош и Царичин град. И на тај начин смо доста допринели да постане атрактиван тај крај Србије. Биће и других пројеката", поручује Весић.

Подсећа да је политика председника Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић равномеран развој Србије, саобраћајно повезивање Србије и  омогућавање људима да остану ту где јесу и  да могу да пристојно да живе од свог рада.

"То не можемо ако не улажемо у Србију", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг