Вести

ВЕСИЋ: ОБРАДОВИЋ ЈЕ ФАШИСТА

У Првом основном суду у Београду настављено je суђење по тужби лидера Двери Бошка Обрадовића против заменика градоначелника Горана Весића, јер га је назвао фашистом, што је како тврди Весић на суђењу доказано.

Весић је рекао да суд није прихватио сведоке које је он предложио - Драгољуба Мићуновића, Александру Јерков, Балшу Божовића, Маринику Тепић, Сергеја Трифуновића... Све оне који су, рекао је Весић, на различитим странама политичке сцене, а Обрадовића називају фашистом. Весић је навео да Обрадовић на суђењу није имао одговоре на питања како је био уредник сабраних дела издања Димитрија Љотића, писао за љотићевски лист "Нова Искра", јавно у скупштини говорио да подржава Димитрија Љотића, осведоченог српског фашисту.

Покушао је да објасни, навео је Весић, како познаје два Димитрија Љотића, једног пре 1941. године и једног после те године, да је онај пре 1941. био добар, а онај после сарадник фашиста, као и да је он, Обрадовић, у ствари објављивао сабрана дела Димитрија Љотића оног пре 1941.

То би, додао је Весић, било исто као кад би неко објавио сабрана дела Адолфа Хитлера и рекао да се то односи на период пре него што је Хитлер почео да прогони Јевреје...

Весић је рекао да Обрадовић није имао одговоре ни на питања да ли су фашистичке методе скрнављење државне заставе и покушај упада у Скупштину Србије, упад у РТС, напади на новинарке, ношење вешала на Теразијама... "Покушао је да каже да није он носио вешала, а сви знамо да су их носили припадници његове странке", додао је Весић.

Весић је рекао и да Обрадовић шири не само верску и националну, већ и расну мржњу и навео да "његов клип где меша чисту и прљаву воду и прича о белој раси говори о томе да за њега нису људи они који су друге расе“.

"Шта је то него чист фашизам", констатовао је Весић и рекао да је Обрадовић своје фашистичке методе пренео и на своје политичке сараднике, да је "политичко зло" и да мора да буде јавно осуђен.

 

 

 

 

Извор: Танјуг