Вести

ВЕСИЋ: НЕМА РАЗЛОГА ЗА ЗАБРИНУТОСТ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић данас је у Пироту рекао да грађани Пирота немају разлога за забринутост и да је ситуација под контролом.

Мерења концентрације амонијака у ваздуху у градском језгру, која су вршена на пет локација, показала су да нема присуства амонијака, али је концентрација повећана како се приближава месту несреће, које је неколико километара удаљено од града, рекао је Весић.

У Пироту је у току седница Штаба за ванредне ситуације након синоћног акцидента када је дошло до цурења амонијака из цистерне која је била део композиције воза који је испао из шина.

Разлога за панику нема, али грађани морају да буду опрезни јер ситуација још није потпуно санирана, рекао је Весић.

Навео је да је извесно да су разлози за несрећу у лошој железничкој инфраструктури, с обзиром да су се на овој деоници често дешавале раније сличне несреће, додуше није било цурења амонијака.

Три године се чека на реконструкцију ове пруге, 2018. године је потписана реконструкција, а тек сада је расписан тендер. Мораћемо да испитамо зашто је то тако, поручио је Весић, који је похвалио реакцију полиције, ватрогасаца и Градске управе, тачније Штаба за ванредне ситуације Града Пирота.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк