Вести

ВЕСИЋ: КУРТИ ВОДИ ПОЛИТИКУ ЗАСТРАШИВАЊА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да се над Србима на Косову и Метохији тренутно дешавају највеће насиље и терор над једним народом у Европи.

Истовремено министар Весић замолио је Србе са Косова и Метохију да слушају савете председника Србије Александра Вучића, јер је важно да не одговарају на провокације Приштине, онако како би то желео премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

"Курти апсолутно не бира кога ће да нападне, јер је његова политика -  застрашивање. Он би да застраши Србе како би напустили Косово. Када мајка види да јој малтретирају децу, шта друго може да помисли него да се спакује и са децом оде са Косова. То је Куртијев циљ и зато малтретира и децу и хапси људе", рекао је министар Весић.

Како је истакао, Курти жели да створи нестабилност, како би Срби помислили да за њих тамо нема будућности и отишли са својих огњишта, јер њему треба етнички чисто Косово.

"Нисам чуо да они који причају против насиља у Београду, помињу насиље над Србима на Космету, шта више понашају се као да оно не постоји", приметио је министар Весић.

Министар Весић указао је да председник Вучић води одговорну политику и саветује Србе да буду мирни и стрпљиви, јер они који подржавају самопроглашену независност Косова само чекају погрешан потез Србије, како би Београд оптужили за оно што ради Курти.

"Ово је тешко искушење за наш народ, тешко време, али и наша ситуација на Косову и Метохији је данас много боља, када је посматрамо у оквиру међународне заједнице, него пре неколико година, јер данас већина чланица Уједињених нација не признаје независност Косова, за разлику од времена када су државу водили Вук Јеремић и Борис Тадић, који су поднели глупу тужбу Међународном суду правде, који је само ударио печат на ту независност", рекао је министар Весић.

Према речима министра Весића, данас Србија има разумевање чак и оних великих сила које признају такозвано Косово, који разумеју да треба уважити легитимне интересе Србије, а управо зато Куртију требају рат и провокације.

Србија се, рекао је министар Весић, економски развија, реализују се инфраструктурни пројекти, долазе инвеститори, светски државници, који на Косово не долазе, нити Приштина може да се похвали растом стандарда, радним местима...

"Пошто нема шта да понуди свом народу, Курти им нуди рат. И, опасно је када са друге стране имате политичког лудака и пиромана који ништа друго не жели него да уђе у рат. Зато молим Србе са Косова и Метохије да слушају савете Александра Вучића, јер он веома добро разуме каква је геополитичка игра у питању и зашто је важно да не одговарамо на њихове провокације онако како би Курти желео да одговоримо", закључио је министар Весић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва