Вести

ВЕСИЋ: АСФАЛТИРАН ПРИСТУПНИ ПУТ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ У ВЕЛИКОМ СЕЛУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је да је, по налогу председника Србије Александра Вучића, по хитном поступку асфалтиран приступни пут за основну школу у Великом Селу у долини Јадра.

Весић је навео да је пре три дана, 22. децембра, председник Вучић примио писмо од Светлане Андрић из Великог Села, мајке троје деце, која се пожалила да је у току асфалтирање пута који пролази поред школе, али да је приступни пут до самог улаза у школу остао неасфалтиран.

"Председник Вучић одмах је реаговао и упутио ми захтев да приступни пут до школе буде хитно асфалтиран. Одмах сам наложио Путевима Србије да изађу на терен, а данас, после три дана, добио сам извештај да је асфалтирање пута завршено", рекао је Весић.

Весић је истакао да читава Западна Србија, а посебно део Подриња, где су Лозница и долина Јадра, има посебан значај за Републику Србију.

"Желимо да учинимо све да грађани остану да живе у овом делу Србије. Предуслов за то је да обезбедимо добру повезаност путевима која ће омогућити индустријски развој и долазак нових инвестиција", навео је Весић.

Весић је подсетио да се у овом тренутку гради ауто-пут од Руме до Шапца, који ће бити завршен до краја 2023. године, а биће изграђена и брза саобраћајница од Шапца до Лознице.

"Када завршимо ова два пројекта од Београда до Лознице аутомобилом ће се стизати за 70 минута", рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг