Вести

Уређење улица у првој зони у Богатићу

Приликом усвајања овогодишњег буџета општине Богатић, Општински одбор Српске напредне странке и наша одборничка група у Скупштини општине Богатић, су се залагали да у исти уђу све оне инвестиције које су наши Месни одбори предложили као приоритетне и који ће суштински значити свим грађанима који живе у тим срединама и тако им олакшати њихов свакодневни живот.

Чланови месног одбора у Богатићу су, кроз разговор са грађанима, закључили да постоји потреба за уређењем неколико јавних површина и делова улица у првој зони насељеног места Богатић, јер та подручја спадају у сам центар варошице, а имају руинирани изглед, који се огледа у проблему са дотрајалом асфалтном подлогом, испуцалим тротоарима, недостатком кишних одвода и томе слично. Урађени су неопходни пројекти, опредељена финансијаска средства, успешно расписана јавна набавка и на крају потписани уговори о извођењу радова са изабраним извођачима и надзорним органом.

Ових дана почели су радови на реконструкцији тротоара у Богатићу - прва зона (улица Мије Јовановића и улица Павла Орловића - десна страна). Такође, врши се реконструкција прилаза општинском дворишту, као и паркинга Мачванске средње школе у Богатићу. У склопу наведених радова Јавно-комунално предузеће „Богатић“ Богатић извршиће замену постојеће водоводне мреже, а предузеће Телеком Србије замену и постављање каблова телекомуникационе мреже.

Радове су обишли повереници Oпштинског одбора Српске напредне странке у Богатићу, Синиша Пузић, Милан Дамњановић и Теодор Теодоровић, као и чланови Месног одбора Богатић.