Вести

СТЕФАНОВИЋ: НАСИЉЕ ЈЕ ОБРАДОВИЋЕВ ПОЛИТИЧКИ ПРОГРАМ

Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, саопштио је да је током инцидента у Скупштини лидер Двери, Бошко Обрадовић, шутнуо једног полицајца, те оценио да је Обрадовићу и његовим политичким партнерима насиље једини политички програм.

„За разлику од Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића који сматрају да полиција, тужилаштва и судови треба да буду у њиховим рукама, баш као у време власти Демократске странке, када су њихови председници општинских одбора предлагали и постављали погодне, подобне и оне судије и тужиоце који ће служити режиму и њиховој политичкој странци, за време садашње власти судство јесте и биће независно, тужилаштво самостално, а полиција само на страни свога народа", рекао је Стефановић.

"Било да се ради о Бошку Обрадовићу, који је данас током акта насиља у парламенту ишао дотле да шутне полицајца, ваљда тиме показујући колико поштује ту професију и струку, било о осталим његовим саборцима", прецизира Стефановић.

Шутирајући и физички се сукобљавајући са полицајцима, Обрадовић је, каже Стефановић, данас поново показао да је насиље којем прибегавају за њих једини начин да се дође на власт.

"Очигледно је једина ствар која мотивише Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа и њихове политичке сараднике насиље. Било да се ради о премлаћивању новинарки испред ТВ Пинка, упада у зграду Народне скупштине, упада у зграду РТС-а, претњама и сукобима, насиље је једина политичка порука коју имају за грађане Србије и једини програм који нуде", наводи Стефановић.

Позивање на улицу и на сукобе очигледно је, сматра Стефановић, још један покушај Ђиласа и Обрадовића да атмосферу у нашем друштву доведу до таквих размера да се грађани обрачунавају једни са другима и да се физичким насиљем решавају ствари на улици.

Уверен је, каже, да грађани Србије никада то неће дозволити, као ни повратак на власт тајкуна, милијардера и милионера који су своја богатства стекли управо пљачкајући земљу.

"Уверен сам да грађани неће повратак тих људи на власт и повратак у оне године у којима смо губили радна места, фабрике, у којима је наша привреда систематски уништавана, а људска права кршена сваког дана", рекао је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг