Вести

СЕЛАКОВИЋ: У СИСТЕМУ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ У СРБИЈИ ИМА 15.000 ЗАПОСЛЕНИХ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић изјавио је да у систему социјалне заштите у Србији има приближно 15.000 запослених и подсетио на значај који има посао који ти људи свакодневно обављају.

Министар Селаковић је отворио стручни скуп ,,Социјална заштита и изазови савременог друштва“ који је одржан у Врњачкој Бањи, у организацији Асоцијације центара за социјални рад Србије, Удружења стручних радника социјалне заштите Србије и Коморе социјалне заштите.

Министар Селаковић је рекао да запослени у систему социјалне заштите раде изузетно одговоран, веома захтеван, тежак посао, али на првом месту показују да такве послове могу да раде људи са срцем и са душом, који најчешће о себи размишљају на последњем месту, а којима су њихови корисници који остварују права и услуге из области социјалне заштите на првом месту.

Министар Селаковић је указао да у систему социјалне заштите до сада нису постојале јубиларне награде за запослене који су навршили 40 година стажа и најавио да ће, изменама колективног уговора, јубиларне награде за ту категорију запослених у будућности бити уведене.

Говорећи о корисницима социјалних услуга у Србији, министар Селаковић је истакао да је смањен број радно способних који су примаоци новчане социјалне помоћи.

"То значи да смо дошли до тог нивоа да мотивишемо тренутним зарадама лица која су примаоци новчане социјалне помоћи да се запосле, да нађу своје стално запослење и да почну да живе од сопственог рада", нагласио је министар Селаковић.

Овом приликом, обележено је 20 година од оснивања Асоцијације центара за социјални рад, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

 

 

Извор: Танјуг