Вести

СЕЛАКОВИЋ: СРБИЈА JE ДРЖАВА КОЈА ЈЕ НА ЕВРОПСКОМ ПУТУ

“Oвај пројекат је заиста суштински пример европске политике, политике европских интеграција коју води Влада Србије и Србија у целини“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић у Свилајнцу приликом уручења кључева и уговора 26 станова, за 75 корисника, који су намењени социјалном становању. Зграда социјалног становања у Свилајнцу, изграђена је у оквиру програма “Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији“ уз подршку УНОПС-а и OпштинE Свилајнац.

Према речима Селаковића, овај пројекат је вид подучавања како да, оне који су до јуче били на маргинама друштва, буду у фокусу  друштва како би се решавали њихови проблеми.

"Србија je држава која је на европском путу и која се бави решавањем крупних инфраструктурних питања, градећи ауто путеве, градећи пругу. Недалеко одавде уз помоћ Европске уније градићемо пругу кoja ће повезати Београд и Ниш, а даље од Ниша, повезиваће нас и са Бугарском и са Северном Македонијом, после тога са Грчком,“ нагласио  је  Селаковић.

Указујући да се држава бави решавањем великих питања и спровођењем великих стратешких пројеката, министар је додао да нам Европска унија додатно помаже у решавању проблема обичног човека, грађанина који је на маргини друштва. Обраћајући се грађанима који су данас добили стан, Селаковић је рекао: "Подржаћемо вас не само тако што ћемо вам помоћи да добијете свој кров над главом у овако лепој згради, већ тако што ћемо кроз пројекат који обухвата не само социјално становање, већ и активну инклузију, дакле радно укључивање, помоћи свакоме од вас да постане довољно способан да самостално живи у оваквим условима, достојним човека у 21. веку,“ истакао је Селаковић.

 

 

 

Извор: Танјуг