Вести

СЕЛАКОВИЋ: ПЕНЗИОНЕРИ ЈЕСУ ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА ВЛАДЕ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић рекао је, у Бору, да је дигитализација свуда присутна, не само у великим градовима и да су све групе грађана важне.

Министар Селаковић је у Бору посетио Караван дигиталних вештина, писмености и безбедности "Дигитална експедиција 2023", у оквиру кога се спроводе обуке за кључне дигиталне вештине и то за све грађане - од најмлађих до најстаријих суграђана и пензионера.

Обуке обухватају различите теме, од комуникације са државним органима на интернету и еУправе, сигурне куповине на интернету - еТрговине, затим, еЗдравље, све до безбедног коришћења интернета и заштите личних података.

"Пензионери јесу један од приоритета владе и Министарства на чијем се челу налазим, а  пензионери имају не само редовне и пензије, већ су од октобра прошле године до јануара повећане за 20,8 одсто, а по најавама очекујемо двоцифрени раст пензија и ове године", додао је министар Селаковић.

Министар Селаковић рекао је да је за пензионерску картицу до сада послато 525.000 захтева пензионера за издавање ове картице.

 

 

Извор: Танјуг