Вести

ШАПИЋ: ВУЧИЋ ЈЕ ИДЕОЛОГ КОЈИ ПРАВИ НАЦИОНАЛНУ ПОЛИТИКУ

Председник општине Нови Београд и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић је рекао да је тешко сам радити, као мала странка. На Новом Београду сам победио неколико пута. Успео сам да уђем у парламент као самостална политичка странка. Јако је тешко измислити нешто ново у политици. Ја сам морао да нађен неку већу странку која је слична са нашом. Ја сам захвалан председнику Вучићу на прилици.

"СПАС  је формално нестао, али се он уклопио у политику Српске напредне странке. Свако  може да нађе и неки негативан аспект. Морате да идете тамо где вам се отварају неке нове могућности. Уколико ја нисам дорастао тој великој организацији, брзо ће се показати", рекао је Шапић.

Шапић је нагласио да је имао неке сукобе са Српском напредном странком, то није спорно. "Гласао сам за Статут града јер сам сматрао да је добар, био сам опозиција. Како сада ја да замерим Вучићу ако нешто добро ради и исто би ја радио тако", рекао је Шапић.

"Када почиње историја за неке друге политичаре, мени се замера мој предходни рад, то је добро за оне који ме нападају. Ђилас је са Вучићем договарао 2013. године, Београд на води. Био је и председник Кошаркашког савеза Србије, тада није мерио новац који је добијао од државе, а данас рачуна све", нагласио је Шапић.

"Ја покушавам да будем објективан, свако има право да замери власти, али не може да буде лицемеран. Да ли је неко питао Маринику Тепић када је то Српска напредна странка постала лоша странка, када је до 2016. године била са њима на власти. Како можете да тражите да вам народ верује, а ни ви сами себи не верујете. Реците онда када сте погрешили", рекао је Шапић.

"Ја сам се уверио да Српска напредна странка не гура проблеме под тепих. Председник Вучић је много тога урадио. Он је човек који је идеолог који прави националну политику. Ја сам њему отворено рекао да се многи не позивају на његово име, него да свако сноси део одговорности. Треба показати делима према ономе ко је стао иза вас. Оно чиме сам највише изненађен код Вучића и чиме сам фасциниран је то да никад није затворио очи и да је нешто хтео да гурне под тепих. Ја сам дошао у Српску напредну странку да би нешто допринео, на ком ће то месту бити, то ћемо видети. Када дође време сазнаћете ко је наш кандитат. Не видим ништа спорно у томе", рекао је Шапић.

 

На питање о спорту и политици

" У ватерполу сам више година провео него у политици, још пет сезона па ће бити једнако. Свакако да постоје успешни спортисти који су успели и у политичкој каријери, али и у бизнису. Мислим да је важно да политичар који је на извршној функцији треба да укаже свако поштовање успешним спортистима. Не мора да значи да су наши политичари лошији него остали лидери у свету. У спорту постоји друга ствар, када играте на пример са екипом САД- а увек можете да их победите. Ту су само спортисти и ту је равноправна борба".

Шапић је истакао да се ми сусрећемо на овим просторима, да велике дипломате долазе овде као представници неке велике силе, а не сумња се у њихове компетенције и образовање. "Морамо да узмемо у обзир да наш политичар према тако великим дипломатама мора да покаже још веће знање и политичко умеће. Можда нисмо у одређеним периодима урадили све што смо могли, али у годинама пред нама све земље из региона уколико би поставиле заједничке циљеве, имали би већи успех и утицај у свету", рекао је Шапић.

 

О односу са опозицијом

"Моги замерају медијима. Мислим да неки људи лажу, не извлаче из контекста. Трудим се да идем на све медије и да немам проблем са тим. Они условљавају људе са ким желе да гостују у емисијама и одбијају позиве, а онда се жале на слободу медија. Ја имам велику одговорност према грађанима и желим да укажем поштовање и грађанима који нису гласали за мене. Немам проблем да гостујем било где, са било ким", рекао је Шапић.

"Није лако и када гледате цео свет када је реч о медијима, али не морамо баш све да доведемо овде са запада. Вук Јеремић је покушао да ме провоцира на све начине и да ме дискредитује. Није било погрешно друштвено да нападам остале политиче противнике. Треба покушати да радите на унапређењу односа, а не треба ширити дефетизам. Увек треба остати прибран, у спорту сам доживео да неко не може да ти се супростави игром, већ провокацијом. Народ није забораван и свега се сећа. Ја се ничега не стидим, увек сам одговарао на сва питања. Нисам за то да се враћамо дубоко у прошлост јер губимо време за будућност. Мени је замерено што сам запошљавао људе. Увек ћу да радим оно што ће да донесе бољитак месту у коме живим и које водим. Мој начин није повлачење. Свако ко има прилику треба јавно достојанствено да брани своје циљеве", навео је Шапић.

"Када питам некога ко је опозиционо орјентисан шта замера странци на власти они само кажу корупција и афере. То је једини аргумент. Све се може поделити ставку по ставку и јавно се може сазнати. Могу и мене да питају шта све имам да кажем на те теме. Ништа није спорно око Телекома. Сутра када се буде продавао Телеком, сви грађани ће имати користи од тога, а када се прода Унитед медија неће имати нико. Држава треба све да уради да помогне Телекому, као што јесте", рекао је Шапић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи