Вести

Саопштење за јавност ОО СНС Богатић

Општински одбор Српске напредне странке Богатић најоштрије осуђује поновне претње ликвидацијом упућене председнику Србије Александру Вучићу од стране Јовe Бакићa и Бојана Пајтића изречене у емисији „Утисак недеље“.

На делу смо могли видети промовисање идеје прогона свих који не мисле као они и то у данима када је Србија доживела незапамћену трагедију, када тугује и оплакује своје недужно страдале. По речима социолога Бакића опозиција не може победити на изборима, али може насиљем да се дочепа власти, па спомиње јурење по улици и бацање у реку, те залагање за лустрацију и Вучићев одлазак у затвор.

Промоција насиља од стране човека који треба да васпита, образује и буде узор младима, баш у тренутку када наше друштво пролази кроз изузетно осетљив период представља посебну иронију. Наводно здушно подржава протесте који за циљ имају спречавање насиља, а истовремено позива на физичку ликвидацију председника Вучића и политички прогон неистомишљеника. С друге стране, некадашњи лидер Демократске странке, Бојан Пајтић говори о томе да треба да се угасе сви медији осим Н1 и Нове С.

Вероватно је мишљења да требају остати само они медији на којима се свакодневно могу чути претње легитимно изабраном председнику Србије? О томе ко ће да влада Србијом одлучују само њени грађани, на демократским, фер и слободним изборима! Снови о насилном отимању власти, као и претње новим „Мајданом“ засигурно неће проћи.

Сви чланови и симпатизери Српске напредне странке у Богатићу изражавају максималну подршку председнику Александру Вучићу, уз поруку да ће 26. маја, испред Народне скупштине, доказати јединство и мирним скупом показати како изгледа пристојна и достојанствена Србија!

 

Српска напредна странка 

Општински одбор Богатић