Вести

Посета чланова Пројектног тима и руководства општине Богатић Словенији

Студијска посета чланова Пројектног тима и руководства општине Богатић Словенији у циљу реализације пројекта „Унапређење управљања отпадом у општинама Богатић и Владимирци“ који финансира ЕУ.

Програм путовања:

09.09.2014.

– Полазак из Богатића и долазак у Словенј Градец. Чланови делегације која је ишла на пут су: зам.председника општине Богатић Мирослав Дабић (председник ОО СНС Богатић), помоћник председника општине задужен за комуналне делатности и екологију и подпредседник ОО СНС Богатић Зоран Ђорђић, стручњак за управљање отпадом и члан ОО СНС Богатић Владан Попадић, чланови пројектног тима, као и чланови коапликанти општине Владимирци.

 

 

10.09.2014.

- Пријем код градоначелника општине Словенј Градец код г-дина Андреја Часа, упознавање са системом управљања отпадом, примарном сепарацијом отпада и прерадом отпадних вода на нивоу општине Слованј Градец, савети и примери добре праксе везано за приступ фондовима ЕУ из области екологије.

 

 

- Посета ЈКП у граду Радље. Упознавање са начином рада ЈКП у граду Радље, посета рециклажном острву, упознавање са одлагањем отпада на месту настанка и његовој даљој сепарацији, као системом за приходе ЈКП и са чувањем целог еколошког система.

 

- Пријем код градоначелника општине Радље г-дина Алана Буковника.

 

 

- Посета регионалном центру за управљање отпадом Коцерод код г-дина Ивана Плевника. Упознавање са системом управљања отпадом на нивоу региона,сортирање, демонтажа.

 

 

- Посета компостирници, као у упознавање са начином пословања једног од највећих и најсавременијих центара у Словенији из области екологије и прераде отпада.

 

11.09.2014.

- Посета ЈКП Словенј Градец. Упознавање са начином рециклирања отпада и начином наплате услуга од корисника.

- Посета рециклажног острва и објеката за пречишћавање отпадних вода у Словенј Градецу.

 

12.09.2014.

- Посета новом одлагалишту отпада „ЗМЕС“. Упознавање са начином рада будућег одлагалишта отпада,постављање заштитних баријера и природног таложника у цољу заштите еко система.

 

 

- Посета руднику у Межици. Посета руднику и упознавање са начином одлагања јаловине из рудника уз максималну заштиту животне средине.

 

13.09.2014.

- Повратак делегације у Богатић