Вести

ПЕТКОВИЋ: СПИСАК ЗА ХАПШЕЊЕ ПОРОДИЦЕ ВУЧИЋ САСТАВИО ЈЕ КУРТИ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је да је списак за хапшење највиђенијих Срба и чланова породице председника Србије Александра Вучића  састављао лично Аљбин Курти, као и да Вучић ''не би никад тако напао ничију породицу''.

"За разлику од Куртија, који би да хапси целу породицу Вучић, председник Александар Вучић не жели да се бави породицом Аљбина Куртија, нити било чијом другом, јер породица је светиња, у то се не дира, а то Аљбин Курти мора да научи'', рекао је Петковић за ТВ Мост.

Петковић је оценио да је овај списак директно угрожавање безбедности председниковог брата и сина, Андреја и Данила Вучића, односно, како је рекао, "цртање мете на чела".

"Списак је најбољи показатељ колико су оправдани страхови Срба на Косову и Метохији, али и захтеви да се повуку листе за хапшење. Немушто саопштење Ђељаља Свећљаја каже да те листе не постоје, али ако је тако, шта су ове листе које су се појавиле јуче? На основу чега је ухапшен Миљан Аџић?'', упитао је Петковић.

Петковић је новинарима показао позив на саслушање који је упућен Горану Ракићу.

"Ракић је позив добио у јуну ове године, да се обрати дирекцији за тешке злочине, само зато што је и он био на тој листи, где су и многи други Срби само зато што су на барикадама", подсетио је Петковић.

Петковић је додао да су Срби на барикадама јер бране своје животе.

"Поред захтева да се ухапшени ослободе, постоје и захтеви да се косовска полиција са дугим цевима и оклопним возилима повуче са севера Косова, као и да КФОР да гаранције да се они више неће враћати'', навео је Петковић.

 

 

Извор: Танјуг