Вести

ПЕТКОВИЋ: РАДА ТРАЈКОВИЋ КРИМИНАЛИЗУЈЕ СРБЕ НА БАРИКАДАМА

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић истакао је да саветница министра за заједнице и повратак привремених приштинских институција Рада Трајковић за нелегалне базе на северу Косова и Метохије треба да пита свог шефа Аљбина Куртија и Ненада Рашића који је гласао за ту градњу.

Петковић је реагујући на питања која је Трајковић поставила узвратио питањима - зашто није осудила ниједан инцидент према Србима, којих је ове године било чак 150, као и зашто криминализује Србе на барикадама.

"Три питања за Раду Трајковић: 1. Зашто за нелегалне базе не питате свог шефа Куртија и Рашића који је гласао за ту градњу?, 2. Зашто нисте осудили ниједан инцидент према Србима, а ове године их је чак 150? и 3. Како имате образа да с Куртијем криминализујете наш народ на барикадама?".

Трајковић је раније питала председника Србије зашто се Српска листа "правила наивна за четири базе" на северу, шта је био циљ барикада, као и да ли се знало за потенцијалну "катастрофу са НАТО".

 

 

 

Извор: Танјуг