Вести

ПЕТКОВИЋ: КУРТИ БРУТАЛНО КРШИ РЕЗОЛУЦИЈУ 1244

Директор Канцеларије Владе Републике Србије за Косово и Метохију др Петар Петковић рекао је данас на ванредној конференцији за новинаре да је такозвана косовска полиција поново ушла на територију централне Србије и то 500 метара од административне линије.

"Ово је конференција како бих вам представио необориве доказе који још једном показују како брутално Аљбин Курти и Приштина крше резолуцију 1244 и војно технички споразум. Приказаћемо видео снимак на којем се види како је Куртијева такозвана косовска полиција поново ушла на територију централне Србије и то 500 метара од административне линије. Они немају шта да траже на простору централне Србије, а ушли су са својим полицијским возилом до зуба наоружани", рекао је Петковић.

Петковић је изјавио да је данас полицијски службеник Полицијске станице Бујановац са контролног пункта Брезница уочио како се брзо креће полицијско возило такозване косовске полиције и то из правца Карачева ка селу Брезница. Каже да је то полицијско возило такозване косовске полиције јурило комби беле боје и са друмског пута у правцу села Брезница, комби возило је скренуло и отишло у правцу села.

"На месту скретања полицијско возило такозване косовске полиције марке Дачиа регистарских ознака 27202 је застало и сувозач је изашао и погледом испратио куда је отишло то комби возило. У том тренутку када се такозвана косовска полиција зауставила на том скретању они су уочени од стране припадника полиције Републике Србије и наши припадници полиције су кренули у правцу припадника такозване косовске полиције како би их зауставили у очигледној намери да вршљају по централној Србији", рекао је Петковић. У том тренутку Куртијеви полицајци су видели да су уочени од стране припадника српске полиције и онда је сувозач, који је, додаје, изашао из возила брзо ушао у возило и онда су се вратили ка Карачеву.

"Шта би било да наши полицајци нису уочило ово полицијско возило такозване косовске полиције? Дакле, они би очигледно наставили у правцу села Брезовица и они би ту наставили да вршљају по територији централне Србије. Они немају шта да траже на територији централне Србије као што нису имали шта да траже ни 14. јуна када су такође били лоцирани од стране припадника српске полиције, с тим што су тада били и ухапшени јер су затечени са дугим цевима и другом опремом", рекао је Петковић.

 

Наши форензичари праве извештај за међународне званичнике

Петковић је нагласио да српски форензичари раде на званичном извештају о новом, данашњем уласку косовске полиције на територију Републике Србије, који ће бити достављен међународним представницима како би јасно видели да не може бити речи о киднаповању, као што је то тврдио премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти када су у општини Бујановац ухапшени припадници такозване косовске полиције, већ о кршењу свих међународних споразума и провокацији Приштине.

"Упад до зуба наоружаних припадника такозване косовске полиције на територију централне Србије, и то не први, говори са каквим размерама лажи и пропаганде се суочавамо и са каквом намером Куртија да изазива српски народ и државу Србију", рекао је Петковић.

Овим проблемом, би, како је нагласио Петковић, требало да се бави и британска посланица Алиша Кернс уместо да говори о шверцу оружја и оптужује СПЦ.

"Наши форензичари на лицу места раде на извештају у којем ће се јасно видети да је такозвана косовска полиција данас ушла на територију Републике Србије, прешла административну линију читавих 500 метара. Јасно ће се видети све и моћи ћемо да питамо да ли је ово киднаповање косовских полицајаца, као што је Курти говорио за тројицу припадника такозване косовске полиције ухваћених 14. јуна на територији Општине Бујановац", рекао је Петковић и додао да ће се у извештају видети да је реч о провокацији и кршењу свих споразума.

Петковић је питао да ли ће Курти сада моћи да говори оно што је говорио о киднаповању косовских полицајаца, о томе да су српски полицајци ушли на Косово и Метохију и тамо их ухапсили.

Снимак показује да су управо косовски полицајци ти који су прешли административну линију, овај пут са возилом и наставили да вршљају по централној Србији, рекао је Петковић.

"Истина је апсолутно на нашој страни", нагласио је Петковић и додао да ће ово бити још један доказ - корпус деликти где се види да је такозвана косовска полиција та која улази на територију централне Србије и на тај начин крши све споразуме.

 

 

Извор: Танјуг