Вести

ПЕТКОВИЋ: БОРИЛИ СМО СЕ ЗА МИР И ПОКАЗАЛИ СМО ШТА ЈЕ ОДГОВОРНОСТ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић рекао је да је синоћ председник Србије Александар Вучић разговарао са нашим народом који је 19 дана провео на барикадама.

Петковић је рекао да су разговори били тешки, али да је најважније то што је постигнуто јединство.

Синоћ смо показали да само заједничким снагама можемо да се изборимо за опстанак нашег народа на Косову и Метохији, рекао је Петковић и истакао да је власт свесна колики терор трпи наш народ на Космету.

Петковић је рекао да смо синоћ могли да чујемо и потресна сведочења обичних људи који су бранили голи опстанак на Косову и Метохији.

Председник Вучић је први председник и највиши званичник који је у потпуности стао уз свој народ без икакве задршке, рекао је Петковић.

Петковић је истакао да је Вучић и синоћ поновио да ће остати уз свој народ шта год да уради.

Ми смо јуче успели да се изборимо за добре ствари и то је важн, рекао је Петковић мислећи на саопштења ЕУ и САД, као и саопштење КФОР-а.

Петковић је навео да се део опозиције понаша онако како би народ волео да чује, а да ни сами не верују у оно што причају.

За вас који не знате ни како се зове породица Пантића ништа није добра вест, оценио је Петковић и истакао да је за његову супругу и децу добро то што је он у кућном притвору.

Петковић је поновио да је важно што је и Никола Недељковић пуштен из притвора.

Он каже да пропагандни и хибридни рат који долази из Приштине покушава да представи да су Срби ти који желе да изазову насиље.

У ствари је све супротно... Ми смо ти који смо се борили за мир и који смо показали шта је одговорност, нагласио је Петковић.

 

 

Извор: Пинк