Вести

ОРЛИЋ: ЗАУСТАВИЛИ СМО РАЗАРАЊЕ ЗЕМЉЕ И СВЕ ПРЕОКРЕНУЛИ

Владимир Орлић потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и председник Народне Скупштине Србије је у интервјуу за Курир телевизију открио многе детаље из живота досад непознате јавности.

Говорећи о Скупштини и бројним жалбама опозиције, Орлић је рекао:

"Имају третман какав опозиција никад није имала. У њихово време то је било незамисливо. Када вам кажу да нечим нису задовољни, то је за камере".

Свестан је да није међу омиљеним политичарима и то му не смета.

"Када заступате своју политику без задршке и притом користите тешку артиљерију, нормално је да вас они који се противе државној политици не воле баш превише".

Додаје да му седнице, колико год да трају, нису напорне, а када није у скупштинској сали, најрадије се склони у свој кабинет.

На питање како је, као дипломирани инжењер електротехнике, завршио у политици, Орлић одговара:

"Политика ме је цео живот занимала. Планирао сам да се њом бавим када друге обавезе завршим, првенствено студије".

Каже да је политиком почео да се бави у најтеже време, 2008. године.

"У то време је формирана СНС, а ја сам осећао да припадам ту. Све године које су потом уследиле показале су да смо радили исправне ствари. Зауставили смо разарање земље и све преокренули".

Мало је познато да је завршио Школу за резервне официре или, како сам прецизира, Класу слушалаца за резервне официре.

"Може се рећи да је то врста наставка породичне традиције. Мој отац је имао професионалну каријеру као војно лице, пензионисао се као пуковник Војске Србије. Мој деда, очев отац, такође је био војно лице, пензију је дочекао у чину потпуковника. Ја сам закључио да нећу имати такву каријеру, али да будем официр макар у резерви је начин наставка традиције".

Орлић је и члан Удружења писаца поета, али како наводи, већ дуго нема времена да се бави писањем.

"То ми је сада већ бивши живот. Негде од 2014., 2015. године друге обавезе су постале доминанте, за писање нема времена. Већ годинама само уплаћујем чланарину у Удружењу писаца. Сваки тренутак слободног времена ми је резервисан за породицу".

Ожењен је и има три ћерке. На питање како усклађује посао и породицу, објашњава:

"Нема ту неке посебне мудрости, морате да пронађете време. Није разлика између приватног и оног што није приватно, када се бавите стварима важним за земљу, то је одувек, не само мени већ свима у СНС, најприватније и најличније могуће питање. Радите нешто што вам је толико важно и вредно. Усклађујете све друго са тим. А за породицу мора да буде времена. Три девојчице умеју да буду захтевније од 200 и кусур посланика".

* Какав је Владимир Орлић кад није председник Скупштине?

"Ако ме питате да ли идем у продавницу - да. И сам износим смеће. Све што ради сваки човек, радим и ја. Најважније ми је да сваки тренутак буде резервисан за три девојчице и супругу, родитеље, пријатеље... Таквих тренутака нема неограничено много, а сваки је злата вредан", закључује Орлић.

 

 Извор: Курир