Вести

ОРЛИЋ: ВОДИМО ОЗБИЉНУ И ОДГОВОРНУ ПОЛИТИКУ

Председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић гостовао је у "Добро јутро Србијо" где је говорио о отварању најмодерније паметне саобраћајнице у Србији, економским резултатима Републике Србије, повећању пензија и грађењу Србије у тешким временима по цели свет и Европу.

"Резултати недвосмислено показују да ми данас можемо да кажемо да државу имамо. Раније је било потпуно супротно. Председник Вучић ће данас да отвара први део, повезиваће коридоре 10 и 11. Онај стари коридор 10 који смо завршили после деценија. Неких 17 километара нових фантастичног пута, најбољег и најмодернијег који Србија има, не само најшири, први пут који се назива паметним, све што се постави као инфраструктура моћи ће да комуницира са возилима, То смо пре 10 година називали научном фантастиком", рекао је Орлић и додаје: "Три округа треба да буду повезана низ Моравски коридор, биће важан и додатни разлог за инвестиције да долазе тамо, биће и прави дугорочни одговор."

Орлић је додао и да је Србија у најтежим временима за цео свет успела да се избори и настави напред.

Србија ради у години која је тешка за цели свет, за Европу посебно, када на све стране гледају како да смање инвестиције, потрошњу, смањење радних места. Гледали како то да санирају, Србија је све то чувала. У години каква је била прошла, Србија је повећала за преко 60.000 број запослених. Били смо у стању да радимо да се сачувамо на најбољи могући начин, то показују ауто-путеви које радимо. Видели сте шта радимо са модерним железницама. То је оно за шта живите, за шта радите, ако се бавите старањем о држави старањем о свом народу. Председник Вучић је показао да живи за то за те резултате. Најбоље разлике виде људи својим очима. Када видиш нови ауто-пут, а некад га није било, то је суштинска разлика, да данас на посао идеш, људи се радују када председник дође, видели сте. "Никада нисмо имали прилику да нас посети нико пре председника Вучића" , тако кажу. Јасно вам је шта људи осећају оним што држава чини за њих данас. Рупе које смо крпили, то се није знало где више зјапи", рекао је Орлић.

Орлић је рекао да Србија показује изванредне резултате.

"Двадесете, када је кренуо велики проблем пандемије у целом свету. Знате колико је Србија успела да напредује, ко још има тако нешто да покаже, нећете наћи тако. Ми смо показали да у време које је најтеже Србија зна да ради, да се бори. Лагали су нас да морамо да будемо у запећку, показали смо да Србија може да ради, да престигнемо оне које смо дуго у у леђа гледали. Са 32, 33 милијарди подигнемо на 67 милијарди наш БДП", рекао је Орлић и додао: Неки нам говоре да је веће (просечна плата) 329 него 800, они ће да нас убеђују у то. Земљу смо успели да извучемо на здраве ноге да стане, 320 евра просечене пензије у односу на 200, наставићемо да радимо да идемо на 380 евра ове године.

Орлић наводи како се Србија најпре суочила са потпуном девастацијом 2012. године.

"2012. година је укупна привреда била у минусу, преко 60 милијарди у минусу, све што створите губи се, морали смо све то да решимо, да санирамо. Успели смо да поправимо девизне резерве, домаћински смо радили, да што више прикупимо и што више радимо. Да вам не говорим о свему, то су све показатељи да ми водимо озбиљну и одговорну политику, на такав се начин односимо према својој кући. Свакоме можемо у лице да кажемо шта је у нашем интересу. То је државна политика коју водимо данас, то је политика коју свет разуме", закључује Орлић.

 

 

 

Извор: ТВ Хепи