Вести

ОРЛИЋ: УНИШТИТЕЉИ СРБИЈЕ НЕ МОГУ ДА ПОБЕДЕ ВУЧИЋА

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић гостовао је у емисији "Добро јутро Србијо" на телевизији Хепи, где је говорио о пређашњим протестима опозиције, њиховим захтевима и невиђеној пропагандној машинерији.

"Оно што сте синоћ видели било је политичко дивљање и насиље и то не можете да другачије назовете када се неко иживљава над обичним народом. Кад се над њима иживљавате то је најобичније насиље. Све је само лаж и превара најобичнија, представа за наивне. Позадина свега је увек иста, њихова жеља за влашћу, вечита грабљива борба за фотеље", рекао је Орлић.

"Основна мета им је председник Вучић, њега политички да победе не могу, он је најзначајнија брана и баријера против уништења Србије. Он има народну подршку и зато покушавају да га се реше. Знају да подршку народа немају. Други начин су им да "упаднемо тамо и Вучићу откинемо главу". Окупљају се у време које је обележила највећа трагедија. Позивате на насиље, да узимају млади клинци пушке у руке да пресуде Вучићу. Поента свега је била да малтретирају људе. Сем насиља да понуде немају ништа, претње најодвратније, јесте чули једну реч по питању страдале деце", рекао је Орлић.

- Имате заустављене аутомобиле, где мајка са четворо деце моли да је пусте. У стању су да газе преко свега, људи у овој земљи су то од њих и очекивали. Ти људи никада нису били у стању да покажу боље, ниво безобзирности је могао само да изненади. Мислим да ће ово да остане упамћено као једно од најсрамнијих ствари у земљи него и ангажују и фотошоп. Не либе се велики лидери некадашњег режима да објављују монтиране фотографије, где су биле потпуно празне улице код скупштине па доцртавали, те фотомонтаже су качили Драган Ђилас, Мариника Тепић, зелени. Ови су решили да надмаше све у историји, рекао је Орлић.

"Знате да су се некада људи када је Милошевић ишао у Беране, када је неко попуњавао рупе у кадру, они су само један кадар попунили, а ови? То доцртавање људи је показатељ колико поверења људи имају. Јачи утисак је била слика како скачу по ауто-путу играју и певају, са конзервама пива, уз то весеље показују колико пијетета имају према настрадалој деци. Ако је то порука колико вам је стало, добро је да је то Србија видела. Ако је то показатељ да је то најлепша слика, добро је да је то Србија видела, бедници са заслугом", сматра Орлић.

"Је л' емитују они ријалити програм, то ради Нова С. Исто вече су загребали да кажу како је њихов ријалити диван. То су празне приче и глупости, ко прогута сам је крив. Шта ћемо да причамо о телевизијама где имамо програм где сатима говоре како је Вучић дежурни кривац и за промену климе на Малдивима њиховим. Он је токсичан, негативан, то је тема. Јесу позиви на убиство председника уживо. Они ће то да наставе још безобзирније. Глупости најобичније. Они за то суштински не дају пет пара, нема тога да ли треба да повећамо присуство полиције у школама, смањимио присуство оружја у кућама и становима. Њих та деца не занимају до њих самих", рекао је Орлић.

"Траже ванредно заседање скупштине. Траже две тачке. Скупштина је у сред редовног заседања. Је л' то хоћете, ајде да не чекамо 20 дана, ајде да радимо то док је редовно заседање. По томе видимо да су тај папир правили да испадне како не дамо седницу. Хоћете седницу, ви кажете, ми ћемо да направимо. Само две тачке, један је извештај владе, друга је узроци, последице. Хоћемо то све, да се расправља о РЕМ-у, урадићемо. Хоћемо извештај да РЕМ достави, је л' има још нешто, нема. Кад ћемо седницу, хоћете у среду. Завршимо колегијум, изађу они, ако знају шта раде, појма немају. Неће да кажу да су седницу добили. Нису изашли да кажу да ће ти извештаји бити на реду седнице. Јуче су се тукли да скупљају потписе, лагали људе у понедељак да су то предали, ништа тада тражили нису. То вам је цела истина, видите да је све лаж и превара. Да није трагедија, људи би се ваљали од смеха. Акцију предводи са Владом Србије, на томе Вам честита свет. Ово што данас ради Србија не ради Америка, замерају чак највећој светској сили што те мере не спроведе. Једино што чујете на тој страни су то да Вучићу скину главу, хајде да се дограбимо фотеља", закључује Орлић.

 

 

Извор: ТВ Хепи