Вести

ОРЛИЋ: СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ БИЋЕ ЗАКАЗАНА ЗА ЧЕТВРТАК ИЛИ ПЕТАК

Посланичке групе су се на седници колегијума Народне скупштине договориле да се одржи седница на којој ће се расправљати о питањима везано за трагедије у ОШ "Владислав Рибникар" и два села у околини Младеновца и Смедерева, а према речима председника Народне скупштине Републике Србије др Владимира Орлића седница би требало да буде заказана за четвртак или петак.

Орлић је рекао да је договорено да, након што у наредну среду посланичке групе потврде пријем извештаја и других материјала, седница Скупштине буде заказана одмах за четвртак или петак.

Орлић је подсетио да су опозициони посланици пре два дана предали захтев да се таква седница одржи у ванредном заседању, док је данас већина предложила да се на то не чека, већ да седница буде одржана у оквиру текућег редовног заседања у наредних неколико дана, јер би ванредно заседање, које је тражила опозиција, могло да почне тек за 20 дана, што је прихваћено од свих присутних.

"На дневном реду седнице ће се, у складу са договором који је данас потврђен од стране свих, наћи оба предлога која су посланици опозиције доставили пре два дана, као и предлози које су, након дужих интерних консултација, изнели на колегијуму данас", навео је Орлић.

Према речима Орлића, Скупштина ће од Владе тражити извештај о безбедносној ситуацији у Србији, од РЕМ-а извештај о програмима телевизија, а договорено је да буде формирана и радна група од стране посланика, која ће се бавити питањима околности и одговорности за трагичне догађаје, као и мерама које треба предузети. 

"Такође, договорено је да учешће у радној групи узму све посланичке групе у Народној скупштини, које ће делегирати своје представнике", рекао је Орлић.

 

 

 

Извор: Танјуг