Вести

ОРЛИЋ: ОПОЗИЦИЈА ПРАВИ МИТИНГЕ И ПРОТЕСТЕ ЗА СЕБЕ

Србију су у само неколико дана потресла два стравична злочина - најпре је ученик у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет особа и ранио шесторо, док је Младеновчанин У. Б. (21) у ноћи између четвртка и петка у селима у овом крају убио осам особа, а њих 14 ранио.

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић је у разговору за ТВ Пинк истакао да након језивих трагедија које су погодиле Србију, држава ради, и наставља да се бори за безбедност својих грађана.

"Поновио бих речи најдубљег саучешћа, страдале деце, људи, све је ово потресло сваког човека у Србији, не можете да не осећате тугу. Држава ради свој посао, размишља о томе шта можемо да учинимо да нам се овакве трагедије не догоде, или бар вероватноћу, јер овакве ствари не можете да предвидите. Држава, као што сте чули од председника Вучића, одмах по трагедијама, размишља о озбиљним, захтевним, далекосежним мерама, које неке ствари суштински могу да промене", рекао је Орлић.

Орлић је истакао да су у питању озбиљне промене, и да ће држава увек настављати да се пита, шта то може да се промени.

Орлић се потом дотакао и дела опозиције, која планира протесте и митинге, и то у време када Србија тугује због страдања недужних грађана.

"Они ће да праве митинге и промоције сами себи. Шта је најтеже, јасно је, све што се тиче изгубљених живота, а све остало би људи лакше поднели, и мање је важно. Најстрашније је што смо се суочили са сазнањем да је код нас могуће да се у телу детета крије монструм и хладнокрвни серијски убица", рекао је Орлић.

Потреба да се нешто овако користи за политичке обрачуне је нешто најстрашније, рекао је Орлић.

"Код тих људи се све своди само на то", рекао је Орлић.

У питању су конкретни људи, и ја могу да причам о томе, то су увек исти људи који се само баве тиме, да измишљају, користе и слично, како би били на власти, рекао је Орлић, наводећи да су доказали да гледају само себе и да их жртве не боле.

Орлић је потом додао да бивши режим, и њихови сарадници причају о медијима, кривећи њих за дешавања која су нас задесила, што је, како каже, још једна у низу глупости које су изрекли.

"Суштински они све говоре да би нашли довољан разлог и измислили аргумент за закључак који су донели унапред. Њима наша држава не ваља јер они нису на власти. Сулудо, одвратно, нељудски... То код нас нико у историји није радио", рекао је Орлић.

Орлић је потом имао прилику да погледа филм који је објавио директор Пинк Медиа Гроуп Жељко Митровић, истакавши да се опозиција "бори против насиља" а уствари су они ти који се насиљем представљају.

"Рекли су да је крива држава јер се у медијима насиље види, а они спроводе насиље. Сетимо се скупа, где су претили убиством председника Вучића. Они су звали следбенике да дођу са карабином. Претили су ликвидацијом председника Републике. Видите шта су све урадили", рекао је Орлић.

Орлић је потом истакао да опозиција за све криви ријалити, а ријалити је, како каже један од њих донео у нашу земљу.

"Ријалити и они сада емитују, не треба заборавити", истиче Орлић.

Помињу ријалити, филмове, серије, па је л' филм "Видимо се у читуљи" снимљен 1995. године или прошле године, рекао је Орлић.

"То није лицемерје, то је саможивост. Они бригу за било шта, за било кога не могу да покажу. Уместо да се бавимо проблемима, а не њима и њиховим глупостима. Срећа да од оваквих не зависи ништа", закључио је Орлић.

 

 

Извор: ТВ Пинк