Вести

Орлић: Ђилас, Алексић и остали признали да су лажови, сад треба да одговарају

Посланик Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је да ће ове недеље бити усвојене предложене измене и допуне четири закона који ће регулисати квалитет изборног процеса.

Орлић је рекао да у парламенту почиње расправа о законима који се односе на изборне услове и да они садрже све што је договорено током расправе коју је опозиција тражила односно сви они који су нешто замерали квалитету изборног прецеса.

Додао је да опозицију која неће доћи ни да расправља ни да гласа за оно што су сами тражили треба да је срамота. Орлић сматра да је реч о "обичним политичким кукавицама", "људима без промила моралних и карактерних врлина".

Орлић је подсетио да ће у петак у парламенту бити трећа рунда дијалога уз посредовање Европског парламента на којој ће бити рекапитулирано све урађено.

Орлић је изразио уверење да ће "табела" урађеног показати да ће све оно што је био задатак Владе или Скупштине бити у "зеленој зони" што значи реализовано или у току реализације.

Упитан о "лупању на скупштинска врата које је предводио лидер Двери Бошко Обрадовић", Орлић је рекао да се ради о наставку "потпуног безумља" иза кога стоји цела опозиција.

"Ђилас је решио да омладину усмери на хулиганство и деликвенцију па им је Обрадовића ставио на чело", рекао је Орлић и позвао опозицију да ипак не уништава ништа и да њихови чланови не насрћу на људе.

Орлић је критиковао све који су лагали о умешаности председника Србије и чланова његове породице у аферу Јовањица и позвао посланика и лидера Народне странке Мирослава Алексића и Вука Јеремића да на ту тему "наставе да се демантују и раскринкавају".