Вести

НЕДИМОВИЋ: ВАЖНО ОБУЧИТИ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ДА БИ КОНКУРИСАЛИ ЗА МЕРЕ

Mинистар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић констатовао је приликом посете пољопривредницима, да недовољно конкуришу за мере државне подршке пољопривреди, и најавио да ће Министарство финансирати електрификацију дела поља.

У разговору са пољопривредницима у Банатском Брестовцу, је од њих 15, двоје конкурисало по државним мерама подршке. Недимовић је уверен да више треба радити на едукацији.

"То кажем свима, ако не купиш тикет не можеш добити лото, ако не конкуришеш нема ни субвенција. Направићемо у Панчеву, велику радионицу за све мере које даје министарство пољопривреде. Да покушамо људе још једном да обучимо, да знају шта могу да користе", рекао је Недимовић.

Брестовац је место познато по гајењу паприке па је и манифестација Паприкијада била тема разговора са Недимовићем, као и електрификација поља.

"То је код повртара и воћара најважније. Без струје пуно новца троше за пумпе за наводњавање. Договорио сам се са градоначелником, ако дефинишу обухват реона министарство ће да обезбеди 100 посто новца за електрификацију у Банатском Брестовцу за крај атара који они то кажу", рекао је Недимовић.

 

 

Извор: Танјуг