Вести

НЕДИМОВИЋ: НАША ДРЖАВА БИЋЕ УВЕК УЗ НАШЕ ЉУДЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Ово што се дешава на простору Косова и Метохије, да се одвајају деца српске националности, да им не дају да се такмиче и да тренирају је највећи облик дискриминације од Другог светског рата, изјавио је потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Бранислав Недимовић.

Косовска полиција забранила је клубовима из Фудбалског савеза Косова и Метохије све активности које нису у систему тзв. Косова и запретила хапшењем функционера и играча.

"Никада у животу нисам видео ништа слично. Фудбалски савез Србије као кровна организација ради заједно са нашим Савезом на Косову и Метохији и господином Уљаревићем, који је на челу Савеза у Северној Митровици и заједно са државом предузећемо наредних дана неопходне кораке. Наш одговор биће чврст и одлучан", рекао је Недимовић Танјугу.

Ово је изашло из оквира фудбала и спорта, сви спортови су угрожени, сви људи су угрожени и одговор државе биће јасан, додао је Недимовић.

"Данас сам разговарао са господином др Петковићем, директором Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије и видећете, сви ћемо заједно предузети оштре мере. Наша држава и наш савез биће увек уз наше људе на Косову и Метохији, увек ће имати максималну подршку".

Недимовић истиче да је све што се дешава просто невероватно и да ће се Фудбалски савез Србије обратити УЕФА и ФИФА.

"Знате да је било који облик дискриминације један од најважнијих постулата обе организације, на чему су и засноване и мислим да ће овде бити озбиљних казни и реакција јер овако не може да остане", поручио је Недимовић.

 

 

Извор: Танјуг