Вести

МОМИРОВИЋ: ПОЧИЊУ ПРЕГОВОРИ О СЛОБОДНОЈ ТРГОВИНИ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И УАЕ

Србија је потписала стратешки документ са Уједињеним Арапским Емиратима, чиме су започети преговори о Споразуму о слободној трговини између две земље, изјавио је министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић.

"Потписивањем овог стратешког документа у формалном смислу почињу преговори о слободној трговини између УАЕ и Србије", рекао је министар Момировић, који је у име Владе Србије потписао документ.

Министар Момировић нагласио је да ће Споразум о слободној трговини са УАЕ додатно подстаћи нове инвестиције у Србију из те, како је рекао, јако богате државе.

"Београд на води, Алдахра, инвестиције у луку Нови Сад и многе друге инвестиције из УАЕ су резултат добрих политичких односа наших држава", рекао је министар Момировић.

Министар Момировић истакао је и да је Влада Србије у претходним годинама показала да је снажно окренута подршци приватном сектору и привлачењу нових инвестиција.

Министар Момировић борави у дводневној посети УАЕ током које је имао у Дубаију  билатерални састанак са министром за спољну трговину те земље Тани Ахмед Ал Зајудиом.

 

 

Извор: Танјуг