Вести

МИРОВИЋ: ЖЕЛИМО ДА ВРДНИК И ФРУШКА ГОРА БУДУ МЕСТО РАЗВОЈА СПОРТА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић означио је почетак велике бициклистичке трке "Друмски изазов-Попов чот" у дужини од 55 и 110 километара, која се одржава у оквиру јесењег издања спортско-рекреативне манифестације "Tour de Fruška" у Врднику, до сада најмасовније трке тог типа у Србији, са више од три стотине такмичара.

Реч је о манифестацији која је намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта уопште, чији је покровитељ Покрајинска влада, која је окупила више од 800 такмичара из Србије, региона, Европе и Кине. Манифестација је подељена у три категорије - спорт, привреда и туризам.

"Желимо да Врдник и Фрушка гора буду место развоја спорта, бициклизма, одговорног односа према заштити животне средине и уопште развоја туризма као гране која има велики потенцијал. Врдник је, када је реч о бањама, трећа бања по посећености у Србији, а овакве манифестације доприносе бржем развоју у будућности", истакао је Мировић, који је уједно и председник Организационог одбора те манифестације.

Мировић је захвалио припадницима Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе Сремска Митровица, локалне самоуправе и свим члановима Одбора који су дали допринос и уложили труд у организовање манифестације.

Председник Општине Ириг Тихомир Стојаковић изјавио је да је ова општина у складу са својим могућностима подржала манифестацију која поред промоције спорта промовише и привреду и туризам не само Ирига и Фрушке горе већ целе Војводине.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, председник Бициклистичког савеза Србије Радомир Павловић, члан градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, директор манифестације "Tour de Fruška" Иван Арпаш и други.

 

 

Извор: Танјуг