Вести

МИРОВИЋ У СЕФКЕРИНУ ОТВОРИО НОВИ ВРТИЋ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас у Сефкерину, у општини Опово, новоизграђени објекат Предшколске установе „Бамби“, који је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, финансирала са 42 милиона динара. Поред пројекта изградње вртића, финансирано је и опремање новоизграђеног објекта са готово шест милиона динара. Набављен је намештај, дидактичка и рачунарска опрема.

Насељено место Сефкерин до сада није имало вртић и новоизграђени објекат је дограђен уз зграду основне школе за потребе ПУ „Бамби“ из Опова.

„Деведесеторо деце ће бити уписано у овај вртић, који има најбоље услове за боравак и рад. У Сефкерину нећемо практично имати ниједно дете које неће имати своје место у вртићу. Радили смо и раније велике пројете у овој општини, реконструисали смо пут Опово–Дебељача, а данас смо разговарали и са руководством општине о будућим пројектима, пре свега када је реч о реконструкцији школе у Сакулама“, истакао је Мировић.

Мировић је обишао и радове у Опову које финансира Покрајинска влада, на комплетној реконструкцији објекта Виле „Хелена“, изграђеног 1900. године, који ће након тога бити простор за културне садржаје. Овај објекат због неадекватних услова и стања у коме се налазио, није био у функцији, а под заштитом је Завода за заштиту споменика културе у Панчеву.

Мировић уручио је и директору Основне школе „Олга Петров“ у Баранди Драгану Андрејићу решење за финансирање радова на реконструкцији школског објекта, вредно 31,5 милиона динара.

Пројектом су предвиђени радови на реконструкцији дела приземља, спрата и таванског простора постојећег школског објекта, формирање трпезарије и три учионице.

Школу у Баранди похађа 140 ученика, а реконструкцијом ће бити обезбеђени адекватни услови за несметан наставни процес, као и простор за ужину који школа тренутно нема.

Мировић разговарао је са директором школе о даљим потребама те установе, и истакао да ће Покрајинска влада санирати и салу за физичко васпитање и друге делове школе.

Од јула 2016. године до данас, Покрајинска влада је у Опово уложила милијарду и сто седамдесет милиона динара у пројекте у области саобраћајне инфраструктуре, пољопривреду, реконструкцију водоводне мреже и друге локалне пројекте.

„Улагања се морају наставити јер је Опово једна од мање развијених општина у Војводини“, рекао је Мировић.

Све оно што конкретно урадимо, везано за бољи и квалитетнији живот становника у овој општини, треба да мотивише људе да овде остану и то је главни и дугорочни циљ оваквих улагања, додао је Мировић.

 

Извор: Танјуг